BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τους «ιμάντες-παντογνώστες» της Continental ετοιμάζει να φορέσει η Claas στις θεριζοαλωνιστικές της

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και για τα αγροτικά μηχανήματα με την Continental να επενδύει στους έξυπνους ιμάντες που ειδοποιούν για τη συντήρηση και εξοικονομούν χρόνο, ανταλλακτικά και φυσικά χρήματα.

770-claas-lexion-harvester

Βασίλης Σοφός

15
0

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η Continental έχει αφοσιωθεί «για τα καλά» στην επέκταση της παραγωγής ιμάντων κίνησης με σκοπό αυτοί να φορεθούν σε μελλοντικό χρόνο σχεδόν σε όποιο αγροτικό μηχάνημα χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία.

Πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Agriland αναφέρει τώρα πως η Continental βρίσκεται ήδη σε περίοδο δοκιμών των εξυπνων ιμάντων με την Claas να αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες που θα φιλοξενήσει ενδεχομένως τους ιμάντες της Continental στις θεριζοαλωνιστικές της. Σύμφωνα με την Continental, οι αισθητήρες που ενσωματώνονται στους ιμάντες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την αξιοπιστία των γεωργικών μηχανημάτων, επιτρέποντας μάλιστα στους τεχνικούς να διεξάγουν προληπτικές διαγνώσεις στο μηχάνημα για να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο Μάικ Ζέουνερ ο οποίος ηγείται του τμήματος ανάπυξης της Claas αναφέρει: Η ιδεά της κατασκευής του έξυπνου ιμάντα εξαλείφει τις περιπτώσεις βλαβών που μπορεί να προκύψουν σε ένα γεωργικό μηχάνημα και αυτό οδηγεί φυσικά σε εξοικονόμηση χρόνου, ανταλλακτικών και χρημάτων.

Στο άμεσο μέλλον οι αντιπρόσωποι θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους πελάτες για τον προγραμματισμό έγκαιρου σέρβις πριν συμβεί το οτιδήποτε». Ο ίδιος εξηγεί πως με τη βοήθεια των αισθητήρων στους ιμάντες οι τεχνικοί μπορούν να προβλέψουν πιθανά προβλήματα καθώς ο ιμάντας είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα σε τέτοιου είδους μηχανήματα και επιτηρείται συνεχώς.

Παραδοσιακά ο έλεγχος στους ιμάντες γινόταν μόνο μέσω της προγραμματισμένης συντήρησης ή σε περιπτώσεις όπου κάτι πήγαινε λάθος στον τρόπο που δούλευε το μηχάνημα, αλλά όχι κατά τη λειτουργία του μηχανήματος, διαδικασία που θα γίνεται από τη στιγμή που η Claas αρχίσει να τοποθετεί τους καινοτόμους ιμάντες στα προϊόντα της.

Ο διευθυντής της Continental και υπεύθυνος για τους ιμάντες κίνησης στα γεωργικά μηχανήματα, Θόρστεν Σουέφε, είπε πως οι συγκεκριμένοι ιμάντες έχουν ήδη αποδείξει πως είναι ανθεκτικοί, έχοντας «τεντωθεί» 22 εκατομμύρια φορές κατά τη διάρκεια της συγκομιδής με τη θεριζοαλωνιστική. Σύμφωνα με τον Σουέφε, κατά τη διάρκεια των δοκικών έχουν συλλεχθεί δεδομένα από χιλιάδες στρέμματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία