BACK TO
TOP
Τεχνολογία

New Holland Τ6 Methane Power: Με το πρώτο βραβείο αειφορίας ξεκινά το 2020 την εμπορική του πορεία

To τροφοδοτoύμενο με μεθάνιο τρακτέρ της εταιρείας είναι πλέον πραγματικότητα με τη New Holland να βάζει στην παραγωγή τα T6.160 και T6.180 μέσα στο 2020.

New_Holland_T6_140_MethanePower_gno__1__2

Βασίλης Σοφός

48
0

Τα πρώτα της εναλλακτικού καυσίμου τρακτέρ βάζει στην παραγωγή η New Holland, με σκοπό να αντιμετωπίσει την πρόκληση στη γεωργία που λέγεται βιωσιμότητα. Τα τρακτέρ μεθανίου της New Holland, που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica- με το μοντέλο Τ6 να αποσπά βραβείο στην κατηγορία του πιο αειφόρου τρακτέρ στη διοργάνωση Tractor of The Year 2020- είναι ουσιαστικά βασισμένα στα μοντέλα T6.160 και T6.180 με τον κινητήρα να προέρχεται από την Fiat Powertrain Technologies (FPT). 

Σε πραγματικές συνθήκες το τρακτέρ μεθανίου παράγει 99% λιγότερα ρυπογόνα μικροσωματίδια, μειώνοντας ετσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 10% και τις συνολικές εκπομπές ρύπων κατά 80%. Σύμφωνα με τη New Holland, τα λειτουργικά κόστη θα είναι κατά 30% χαμηλότερα.

Αυτό απαντάνται αν σκεφτεί κανείς ότι οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 10% και επειδή δεν υπάρχουν εκπομπές αιθάλης, δεν υπάρχει ανάγκη για την τοποθέτηση πολύπλοκων και δαπανηρών συστημάτων μετεπεξεργασίας καυσαερίων (βλέπε DPF, SCR). Αρχικά η New Holland σκοπεύει να κατασκευάσει 20 τέτοια τρακτέρ στο εργοστάσιό της στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Basildon.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Future Farming, oι αγοραστές επιλέγονται προσεκτικά επειδή η New Holland θέλει να παρακολουθεί στενά τα νέα τρακτέρ, ορισμένα εκ των οποίων θα παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα θα ταξιδέψουν στη Γαλλία.

Το πρώτο πρωτότυπο τρακτέρ με μεθάνιο αποκαλύφθηκε από τη New Holland το 2013, ακολουθούμενο από ένα άλλο πρωτότυπο το 2017, το οποίο είχε αρκετά φουτουριστικό σχεδιασμό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία