BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νικήτρια σε δύο κατηγορίες η New Holland στη διοργάνωση Tractor of The Year της Agritechnica

Το μοντέλο Τ6, το πρώτο τρακτέρ μεθανίου, αλλά και το αμπελουργικό T4 V/N/F έλαβαν φέτος βραβεία στην νέα κατηγορία «Sustainable Tractor of the Year 2020 (Το πιο αειφόρο τρακτέρ της χρονιάς)» και Best of Specialized (Το καλύτερο εξειδικευμένο τρακτέρ)» αντίστοιχα.

T4_110N_Tier4A_16_010_2

Βασίλης Σοφός

218
0

Το πρώτο εγχείρημα της εταιρείας να μεταβεί στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβαλλον βιώσιμων τρακτέρ ανταμείφθηκε και με το παραπάνω, μιας και το νέο T6 Methane Power έλαβε το βραβείο του πιο αειφόρου τρακτέρ στη διοργάνωση Tractor of The Year 2020. Το Τ6 αποτελεί το αποκορύφωμα της προσπάθειας της New Holland να κινηθεί προς την κατασκευή τρακτέρ που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα, όπως είναι το μεθάνιο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι εμπορικά διαθέσιμο το 2020. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το Τ6 παρέχει έως και 30% χαμηλότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με ένα αντίστοιχης ισχύος συμβατικό τρακτέρ. Σε πραγματικές συνθήκες παράγει 99% λιγότερα ρυπογόνα μικροσωματίδια, μειώνοντας ετσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον κατά 10% και τις συνολικές εκπομπές ρύπων κατά 80%.

Το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Best of Specialized (Καλύτερο Εξειδικευμένο Τρακτέρ) απέσπασε το New Holland Τ4 V/N/F για το προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό που φέρει και συγκεκριμένα για την ανάρτηση με ρυθμιζόμενο μπροστινό άξονα Terraglideä. Η ανάρτηση, σε συνδυασμό με τα ειδικά ελαστικά Treleleborg PneuTrac προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση κατά την εργασία σε πλαγιές καθώς και βελτιωμένη οικονομία.

Η διοργάνωση Tractor of The Year (TOTY) - Οι υπόλοιποι νικητές

Η διοργάνωση Tractor of The Year 2020 βραβεύει στην Agritechnica τα καλύτερα τρακτέρ σε τέσσερις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα ανακοινωθέντος «βραβείου αειφορίας». Τα βραβεία αυτά δόθηκαν πρώτη φορά το 1998 και διοργανώνονται από το ιταλικό περιοδικό Trattori. Ο πρόεδρος της διοργάνωσης, Φάμπιο Ζαμαρέτι, δήλωσε ότι η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου που προέρχονται από 24 διαφορετικές χώρες. Ειδικές παράμετροι Κάθε δημοσιογράφος καλείται να αξιολογήσει ένα σύνολο πολύ συγκεκριμένων παραμέτρων κατά την επιλογή των φιναλίστ για τις τρεις ξεχωριστές κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης Tractor of the Year είναι «αφιερωμένη» στα ανοιχτοχώραφα τρακτέρ (Νικητής για το 2020 το Fendt  942 Vario). Η ψηφορορία βασίζεται σε αξιολογήσεις του κινητήρα, της μετάδοσης, των ηλεκτρονικών και υδραυλικών συστημάτων, στην άνεση της καμπίνα, στα άλλα καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά και στον σχεδιασμό.

Το δεύτερο βραβείο αφορά στην κατηγορία Best Utility, δηλαδή των τρακτέρ με την καλύτερη λειτουργικότητα (Νικητής για φέτος το Fendt 314 Profi+). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων με κινητήρα άνω των 70 ίππων, με έως και 4 κυλίνδρους μέγιστο βάρος λειτουργίας 8.900 κιλά. Οι παράμετροι για την ψηφοφορία περιλαμβάνουν: κινητήρα, μετάδοση, υδραυλικό σύστημα, άνεση, καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, επιλογές εξοπλισμού, σχεδιασμό και ευελιξία.

Η τρίτη κατηγορία, Best Specialized (New Holland T4), είναι φτιαγμένη για τα οπωροκηπευτικά και αμπελουργικά τρακτέρ. Οι παράμετροι για την ψηφοφορία περιλαμβάνουν: κινητήρα, μετάδοση, άνεση, ευελιξία και σχεδιασμό. Για πρώτη φορά φέτος εντάχθηκε και το βραβείο του πιο αειφόρου τρακτέρ, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισε η New Holland με το τρακτέρ μεθανίου Τ6.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία