Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

iQblue kit και TIM τρέπουν τα μηχανικά παρελκόμενα της Lemken σε «έξυπνα» μηχανήματα

Το iQblue είναι το κιτ που συνδέεται στο τρακτέρ και συνδυασμό με τη διμερή επικοινωνία TIM μεταξύ παρελκόμενου-τρακτέρ επιτρέπει την αυτοματοποίηση πολλών λειτουργιών αλλά και την πρόσβαση στις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες διαχείρισης.

lemken_juwel10_1__opengraph

Βασίλης Σοφός

338
0

Την συσκευή iQblue που μετατρέπει τα απλά μηχανικά παρελκόμενα σε έξυπνα μηχανήματα της νέας εποχής έχει λανσάρει η Lemken, η οποία έχει ήδη την πιστοποίηση TIM για την διμερή επικοινωνία τρακτέρ-παρελκόμενου. To iQblue connect είναι ένα πολύ ευέλικτο κιτ που συνδυάζεται με την εφαρμογή διαχείρισης TIM και επιτρέπει την αυτοματοποίηση πολυάριθμων λειτουργιών των αμιγώς μηχανικών εργαλείων ενώ παράλληλα αυτά ενσωματώνονται σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Αρχικά, με τη βοήθεια της εφαρμογής διαχείρισης TIM, το τρακτέρ εκτελεί λειτουργίες που καθοριστεί από το εκάστοτε παρελκόμενο. Αυτό που χρειάζεται ο χειριστής είναι ένα ενιαίο κιτ iQblue, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα στα περισσότερα παρελκόμενα με την μονάδα iQblue να συνδέεται έπειτα στο τρακτέρ μέσω του συστήματος ISObus. Το iQblue διαθέτει GPS ενώ συνδέεται και με το σύστημα διαχείρισης της καλλιέργειας.

Τα δεδομένα μεταδίδονται μέσω της εφαρμογής agrirouter, μιας πλατφόρμας για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ μηχανών, αγροτών, εργολάβων και εφαρμογών. Ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση, ένα μόνιμα εγκατεστημένο κιτ στο παρελκόμενο καταγράφει τις απαιτούμενες πληροφορίες και τις μεταβιβάζει στο iQblue. Χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω εξοπλισμός για το παρελκόμενο, αφού για την εκτέλεση των λειτουργιών χρησιμοποιείται το τρακτέρ.

Για παράδειγμα, ένα άροτρο που είναι εφοδιασμένο με αισθητήρα μπορεί να καθορίσει το τρέχον πλάτος εργασίας. Το iQblue στη συνέχεια υπολογίζει το επιθυμητό πλάτος εργασίας μέσω του GPS και μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες στο τρακτέρ για να ξεκινήσει η σχετική ρύθμιση του πλάτους εργασίας. Το τελευταίο ρυθμίζεται στη συνέχεια μέσω του υδραυλικού συστήματος του τρακτέρ. Στην περίπτωση των ημιαναρτώμενων καλλιεργητών, η Lemken λέει μάλιστα ότι το βάθος εργασίας μπορεί να ανιχνευθεί πάλι από αισθητήρα. Το iQblue ανιχνεύει το βάθος εργασίας για τη συγκεκριμένη δουλειά, από τους χάρτες που παρέχει η εφαρμογή agrirouter, συγκρίνει τα πραγματικά και τα επιθυμητά δεδομένα και στη συνέχεια στέλνει εντολή στο τρακτέρ για να ρυθμίσει το βάθος εργασίας.

Σύμφωνα με την Lemken, οι αγρότες χρειάζονται μόνο μία μονάδα σύνδεσης iQblue, αφού αυτή μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα και εύκολα από το ένα παρελκόμενο στο άλλο χωρίς να απαιτούνται εργαλεία αλλά και πολλά κιτ, κάτι που θα ήταν, φυσικά, κοστοβόρο. Να πούμε, τέλος, ότι το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα στο εργαλείο στο οποίο είναι συνδεδεμένο, ανά πάσα στιγμή. Ένα απλό,προσιτό ηλεκτρονικό κιτ το οποίο αυτοματοποιεί τα μηχανικά παρελκόμενα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία