Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Ανθεκτική» στις προκλήσεις της πανδημίας και με πολλά κέρδη η Pöttinger

Μπορεί η πανδημία να ήταν πρόκληση για πολλές κατασκευάστριες αλλά κάποιες από αυτές βίωσαν σημαντικές αυξήσεις στα έσοδά τους. Λαμπρό παράδειγμα η Pöttinger, η οποία σημείωσε την μεγαλύτερη οικονομική πρόοδο στην ιστορία της το τελευταίο οικονομικό έτος.

round-balers-impress-125-f-pro-poettinger_1_

Βασίλης Σοφός

69
0

Λίγες μόνο εβδομάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, στις 31 Ιουλίου, η Pöttinger αναμένει κύκλο εργασιών για το 2020/2021 περίπου 395 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση από τα 366 εκατ. Ευρώ του 2019/2020 και υπερβαίνει το προηγούμενο καλύτερο ποσό των 382 εκατ. € το 2018/2019.

Μιλώντας στην ψηφιακή συνέντευξη τύπου για το νέο βαγόνι ενσιρώματος Jumbo 7000, ο Gregor Dietachmayr, εκπρόσωπος του εκτελεστικού συμβουλίου, επιβεβαιώνει ότι η Pöttinger είναι πολύ απασχολημένη με γεμάτα τα βιβλία των παραγγελιών της.«Θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικα πριν από 16 μήνες όταν η εταιρεία έπρεπε να προβληματιστεί για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, αφού δεν είχε ιδέα τι θα μπορούσε να συμβεί», λέει ο ίδιος. «Έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί και μάλιστα να μειώσουμε ελαφρά την παραγωγή μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο δημιουργίας πολύ υψηλών αποθεμάτων μηχανημάτων, εάν η ζήτηση συρρικνωνόταν», δήλωσε ο Dietachmayr.Αντίθετα λοιπόν, η ζήτηση για νέα μηχανήματα αυξήθηκε, με τον κύκλο εργασιών του τρέχοντος έτους να έχει ανοδική τάση, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια αλλαγή στην εγχώρια αγορά της Αυστρίας, εκεί όπου η εταιρεία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 10% των πωλήσεων μηχανημάτων. Για την αυστριακή εταιρεία, οι εξαγωγές αποτελούν το 90% του κύκλου εργασιών και η Γερμανία (19%) και η Γαλλία (15%) παραμένουν οι δύο μεγαλύτερες αγορές.Ο εξοπλισμός χορτονομής αντιπροσωπεύει το 46% του κύκλου εργασιών, ακολουθούμενο από εξοπλισμό οργώματος (16%), πρέσες/βαγόνια (15%) και σπαρτικές (9,0%). Η πανδημία του Covid-19 δεν εμπόδισε μάλιστα την εταιρεία να αυξήσει περαιτέρω το διεθνές δίκτυο πωλήσεών της πέρυσι, ανοίγοντας τη θυγατρική εταιρεία -17 συνολικά- στην Πολωνία. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Pöttinger άνοιξε την πρώτη διεθνή θυγατρική της στη Γαλλία το 1999, ακολούθησε η Ελβετία (2003), η Ιταλία (2004), ο Καναδάς (2005), η Ουκρανία (2007), η Αυστραλία, η Σλοβακία και οι ΗΠΑ (2008), η Ρωσία (2010), το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, Ιρλανδία (2012), η Σκανδιναβία και η Κίνα (2016).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία