BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Jumbo 7000: Ισχυρά και με υψηλές χωρητικότητες τα 6 νέα βαγόνια ενσίρωσης της Pöttinger

Η ανανέωση της γκάμας Jumbo -7380 DB, 7400, 7450 DB, 7470, 7520 DB και 7540- των ρυμουλκούμενων ενσίρωσης στοχεύει στην προσφορά αυξημένης χωρητικότητας αλλά και ανοχών ως προς την επιτρεπόμενη ισχύ λειτουργίας, λέει η Pöttinger.

jumbo_7220_combiline_case_maissilage_20__sat_ausschnitt_2

Βασίλης Σοφός

118
0

Η αυστριακή κατασκευάστρια Pöttinger αποκαλύπτει τη νέα γκάμα βαγονιών ενσίρωσης Jumbo 7000, με την τρίτη γενιά των 6 συνολικά μοντέλων να διαθέτει μια νέα μονάδα τεμαχιστή, που συνδυάζει μια μετάδοση μεγάλης γωνίας με αρθρωτό άξονα και ιμάντα Powerband με κιβώτιο ταχυτήτων.



Τα μοντέλα της σειράς Jumbo 7000 διαθέτουν ροπή έως και 3.000 Nm (ο προκάτοχος είχε 2.500) και επομένως μπορούν να κινηθούν από τρακτέρ με ισχύ από 200 έως 500 ίππους. Με πλάτος 2,30 μέτρα, το πικ απ με επτά σειρές λεπίδων έχει επανασχεδιαστεί για να περιορίστεί το αποτέλεσμα τύπου χτένας, λέει η κατασκευάστρια.



Το πικ απ λειτουργεί υδραυλικά για αυτόματη προσαρμογή των στροφών στην ταχύτητα προώθησης, ενώ βασίζεται σε δύο υδραυλικά πτυσσόμενους τροχούς μέτρησης ή ακόμα και σε έναν τρίτο κύλινδρο στο πίσω μέρος για εργασία σε υγρές συνθήκες. Να πούμε ότι αυτό επιτρέπει πλευρική κίνηση +/- 3,5 μοίρες ή 12 εκατοστά σε κάθε άκρο.

Έως 400 κιλά/κυβικό μέτρο

Τα 48 επανασχεδιασμένα δόντια του ρότορα διαμέτρου 850 χιλιοστών δέχονται 11% περισσότερο όγκο, σύμφωνα με την εταιρεία. Παράλληλα, το κάτω μέρος του αμαξώματος έχει χαμηλώσει κατά 25 εκατοστά μπροστά, για να διευκολύνεται η φόρτωση. Το Jumbo 7000 έχει μάλιστα ένα κινητό μπροστινό τοίχωμα που επιτρέπει την αύξηση του όγκου κατά 4,3 κυβικά.

Το μεγαλύτερο μοντέλο έχει όγκο 54 κυβικά και 56,55 κυβικά με τις επεκτάσεις. Προαιρετικά, η Pöttinger τοποθετεί το έξυπνο μπροστινό τοίχωμα μήκους 830 χιλιοστών που προσφέρει πτερύγιο συμπίεσης με μεγάλη επιφάνεια και χάρη στον αισθητήρα καταπόνησης μετρά την πίεση φόρτωσης.



Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα ροπής στον ιμάντα και έναν δεύτερο αισθητήρα στο πτερύγιο συμπίεσης, αυτός ο αισθητήρας καθιστά δυνατή τη διαχείριση του επιθυμητού όγκου συμπίεσης και του ύψους πλήρωσης. Την ίδια στιγμή, τρεις προκαθορισμένες λειτουργίες παρέχουν τρία επίπεδα πυκνότητας έως 400 κιλά/κυβικό.

Ταχεία αποστράγγιση

Για εκκένωση, οι νέοι κύλινδροι τύπου V προσφέρουν περισσότερη κατά 1/3 ικανότητα εκφόρτωσης, αδειάζοντας σε λιγότερο από ένα λεπτό κατά μέσο όρο, χάρη σε δύο κινητήρες δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, για άμεση προβολή του σώματος ή για κόψιμο καλαμποκιού, το πτερύγιο συμπίεσης μπορεί να διπλωθεί προς τα εμπρός. Για το σκοπό αυτό, το πικ απ μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να μετακινηθεί με ένα προαιρετικό τρόλεϊ, αυξάνοντας το ωφέλιμο φορτίο κατά 520 κιλά. Τέλος, τα μοντέλα Jumbo διαθέτουν ηλεκτροϋδραυλικό δίσκο για το ακόνισμα των μαχαιριών -Autocut-, γεγονός που μειώνει το χρόνο ακονίσματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία