BACK TO
TOP
Τεχνολογία

CP770 και CS770: Οι πιο παραγωγικές μηχανές συγκομιδής βαμβακιού που κατασκεύασε ποτέ η John Deere

Εκτός από την βαμβακοσυλλεκτική CP770, η εταιρεία λανσάρει και την ολοκαίνουργια μηχανή απογύμνωσης CS770, για την οποία αναφέρει μειωμένο κόστος τυλίγματος και μεταφοράς έως 12%, ενώ, αναφορικά με την παραγωγικότητα, αυτή μπορεί να συγκομίσει 10 στρέμματα περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο.

jd-cotton-picker-2_2

Βασίλης Σοφός

1147
0

Η John Deere παρουσίαζει δύο νέα αυτοκινούμενα μηχανήματα συγκομιδής βαμβακιού - το CP770 Cotton Picker και το CS770 Stripper. Αυτά τα μηχανήματα μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να συλλέξουν κάθε κιλό σπόρων βαμβακιού, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα του βαμβακιού από το χωράφι μέχρι το εκκοκκιστήριο. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι CP770 και CS770 είναι οι πιο παραγωγικές μηχανές συγκομιδής βαμβακιού που κατασκευάστηκαν ποτέ από τον John Deere.



Το μηχάνημα CP770 είναι ιδανικό για μεγάλους έως πολύ μεγάλους αγρότες και ειδικούς στην συγκομιδή βαμβακιού που πρέπει να μαζεύουν τον μέγιστο δυνατό αριθμό στρεμμάτων ανά ώρα. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του CP690, το CP770 μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος συγκομιδής μέσω των μειωμένων εξόδων τυλίγματος, καυσίμων, εργασίας και μεταφοράς.



Ούσα η τρίτη κατά σειρά γενιά συλλογής στρογγυλών δεματιών, η CP770 συνεχίζει την παράδοση των προκατόχων της, ενώ διαθέτει ένα νέο στρογγυλό συσκευαστή ικανό να διαμορφώνει δεμάτια 2% μεγαλύτερα και 5% πιο πυκνά. Μόλις συλλεχθεί το βαμβάκι, η CP770 τυλίγει και εκτοξεύει το δεμάτι σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, παρέχοντας εμπειρία μιας αδιάκοπης και γρήγορης συγκομιδής βαμβακιού.

Ένας νέος κινητήρας 13,6 λίτρων John Deere PowerTech και η μονάδα υδραυλικής ισχύος βελτιώνουν την απόδοση καυσίμου έως και 20% για το CP770 και έως 15% για το CS770, μειώνοντας παράλληλα τις απαιτήσεις συντήρησης και το κόστος, λέει η κατασκευάστρια. Σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα στοιχεία χειρισμού καλλιεργειών, αυτά τα συστήματα συνεργάζονται για να βοηθήσουν τους αγρότες να συλλέξουν περισσότερα κιλά βαμβακιού την ώρα με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα προηγούμενα μοντέλα.



«Αυτές οι μηχανές συγκομιδής βαμβακιού είναι ως επί το πλείστον ολοκαίνουργιες και αντιπροσωπεύουν μια ισχυρή πλατφόρμα που η John Deere θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Christopher Murray, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων της John Deere. «Ένα ολοκαίνουργιο κυρίως πλαίσιο παρέχει ένα σταθερό θεμέλιο για τα μηχανήματα, τα οποία έρχονται επίσης και με μια ολοκαίνουργια καμπίνα», εξηγεί ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία