BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Περισσότερη εργονομία και καλύτερη ορατότητα στα νέα Steyr Impuls CVT του 2022

Η γκάμα τριών μοντέλων μοντέλων 165-200 ίππων έρχεται αναβαθμισμένη σε τομείς άνεσης, όπως είναι η ορατότητα και η εργονομία. Ωστόσο, υπάρχουν μικρές αλλαγές και στην εμφάνιση αλλά και στην οδηγική συμπεριφορά, στοιχεία που συμβάλλουν στην βελτίωση της εμπειρίας του χειριστή.

steyr_new_impuls_cvt_grass_land_599396_431_

Βασίλης Σοφός

238
0

Μια σειρά από νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά προστίθεται στη σειρά τρακτέρ τριών μοντέλων STEYR Impuls CVT, η οποία καλύπτει φάσμα ισχύος 165-200 ίππων (μέγιστη ισχύς). Οι αναβαθμίσεις έχουν ενσωματωθεί με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας του οδηγού και ως εκ τούτου τη βελτίωση της παραγωγικότητας, προς όφελος και των ιδιοκτητών. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο περίπτερο της Steyr στην Αίθουσα 5 στο Agribex, που θα πραγματοποιηθεί από τις 08 έως τις 12 Δεκεμβρίου στην Expo των Βρυξελλών, στο Βέλγιο. '

Εμπνευση από premium εσωτερικά αυτοκινήτου

Οι αλλαγές ξεκινούν με έναν πλήρως επανασχεδιασμένο χώρο εισόδου καμπίνας, που δημιουργήθηκε για βελτιωμένη εργονομία – ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη είσοδο και έξοδος, λέει η εταιρεία. Τα νέα σκαλοπάτια αλουμινίου ταιριάζουν με το στυλ του τρακτέρ, όπως και τα νέα καλύμματα αερίου τόσο για τις πόρτες όσο και για το πίσω παράθυρο.

Το Impuls CVT είναι πλέον εξοπλισμένο από τον βασικό εξοπλισμό με δύο ανοιγόμενες πόρτες για ευκολία κατά την πρόσβαση. Δίπλα στα σκαλοπάτια, ένα κάλυμμα κρύβει τον πρόσθετο εξωτερικό κύριο διακόπτη μπαταρίας, καθώς και προαιρετικές πρίζες θέρμανσης και τον σύνδεσμο αέρα, που θα επιτρέψουν στον χειριστή να καθαρίζει εύκολα και τις δύο πλευρές της καμπίνας ή το ψυγείο. Μια πλάκα με την υπογραφή Steyr συμπληρώνει αυτό το νέο έξυπνο σχέδιο. Η είσοδος και έξοδος νύχτα γίνεται επίσης ασφαλέστερημε την προσθήκη φωτισμού εισόδου LED υψηλής απόδοσης.



Άλλα νέα εξωτερικά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της άνεσης του χειριστή περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη θέση του φωτισμού εργασίας για την ενίσχυση της απόδοσης και την ορατότητα στην εφαρμογή στα άκρα, ενώ υπάρχουν και νέα μοντέρνα πλαϊνά φλας LED. Οι φάροι LED, οι οποίοι είναι αναδιπλούμενοι για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ζημιάς, είναι τώρα προαιρετικά διαθέσιμοι. Στο πίσω μέρος των τρακτέρ, η σταθερότητα και η στερέωση του επάνω συνδέσμου έχουν βελτιωθεί, ενώ υπάρχει και μια ένδειξη θέσης προς διευκύλυνση της γρήγορης στερέωσης του επάνω συνδέσμου και για τον έλεγχο της θέσης από την καμπίνα.

Εσωτερικά πιο οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά

Η άνεση του οδηγού ήταν το επίκεντρο κατά την εξέλιξη των Impuls CVT. Οι εσωτερικές επιφάνειες επωφελούνται από νέα υλικά και βελτιωμένη εφαρμογή και φινίρισμα, ενώ τα νέα μοντέλα Impuls CVT είναι τα πρώτα τρακτέρ Steyr με νέο δερμάτινο τιμόνι υψηλής ποιότητας. Ένας νέος υαλοκαθαριστήρας χαμηλής τοποθέτησης καλύπτει 60% περισσότερη περιοχή και η όραση προς τα εμπρός ενισχύεται παράλληλα από έναν λιγότερο ενοχλητικό καθρέφτη στα κεντρικά. Ένας νέος ψυχόμενος αποθηκευτικός χώρος διατηρεί τους χειριστές «ανανεωμένους», ενώ τα νέα ποιοτικά ηχεία παρέχουν ήχο υψηλής ποιότητας. Στα δεξιά του χειριστή, μια νέα ράγα οθόνης ενσωματώνει έναν ενσωματωμένο οδηγό πλεξούδας και δύο υποδοχές USB, για άνετη τοποθέτηση και τροφοδοσία οθονών και άλλων συσκευών.



Ένα κιτ εγκατεστημένο από τον αντιπρόσωπο για θήκη tablet με βάση της RAM διατίθεται ως προαιρετικό με τη βάση κινητού τηλεφώνου - βάση RAM- μπορεί να ενσωματωθεί από το εργοστάσιο. Οι αναβαθμίσεις στον έλεγχο της οδήγησης περιλαμβάνουν ένα μοχλό υαλοκαθαριστήρα/δείκτη με αίσθηση αυτοκινήτου και βελτιωμένη αυτόματη επαναφορά, ενισχύοντας την ασφάλεια στο δρόμο.

Βελτιώσεις και στο κιβώτιο CVT

Τα μεγαλύτερα μοντέλα της Stayr είναι από καιρό εξοπλισμένα με μετάδοση συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Ένα καθοριστικό νέο χαρακτηριστικό των τελευταίων τρακτέρ Impuls CVT είναι η δυνατότητα περαιτέρω προσαρμογής των ρυθμίσεων του κιβωτίου ταχυτήτων. Οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις κιβωτίου ταχυτήτων επιτρέπουν πλέον στους χειριστές να αποθηκεύουν και να ανακαλούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς του οχήματος με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις τους και απαιτήσεις ανά εφαρμογή.



Συνολικά, η κατασκευάστρια αναφέρει ότι έχει επέμβει σε όλα τα χαρακτηριστικά που προάγουν την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά του Impuls CVT. Σε αυτές τις αλλαγές είναι η βελτιωμένη συμπεριφορά επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, η αναβαθμισμένη συμπεριφορά των μοχλών, η μεγαλύτερη ευαισθησία στα πεντάλ, η εισαγωγή της δυνατότητας παράκαμψης του πεντάλ του cruise control και η βελτιωμένη ευαισθησία και ανίχνευση θέσης για το μοχλό Multicontroller, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λειτουργία του CVT.

Παράλληα, μια προηγμένη επιλογή joystick, με λειτουργίες μετάδοσης F/R, θα είναι διαθέσιμη για τα νέα τρακτέρ Impuls CVT, επιτρέποντας στους οδηγούς να χειρίζονται βασικές λειτουργίες και υπηρεσίες από το ένα joystick με λιγότερες κινήσεις των χεριών. «Αυτές οι ενημερώσεις προσφέρουν ένα νέο επίπεδο χαρακτηριστικών μοναδικών για το STEYR και τη σειρά Imupuls CVT», λέει ο Darragh Mullin, υπεύθυνος μάρκετινγκ προϊόντων για τα Steyr Impuls CVT.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία