BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Traxx: Το συμπαγές ρομπότ της Exel Industries από την έκθεση Sitevi 2021 στους αμπελώνες

Κατασκευασμένο από την Exxact Robotics, θυγατρική της Exel Industries, το Traxx θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση Sitevi 2021. Η εταιρεία θέλει αυτή η νέα αυτόνομη πλατφόρμα, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, να γίνει ένα από τα πιο προσιτά ρομπότ για τους αμπελουργούς.

exxact-robotics-traxx-03

Βασίλης Σοφός

111
0

Η εταιρεία Exxact Robotics, μια νεαρή θυγατρική της Exel Industries (η μητρική εταιρεία της Tecnoma) παρουσιάζει το Traxx, ένα ρομπότ μονής σειράς και συμπαγές straddle ρομπότ που θα παραχθεί σε δύο διαμορφώσεις: η μία αφιερωμένη στην άροση και η άλλη στον ψεκασμό, με την πρώτη να είναι έτοιμη.



«Ολοκληρώνουμε ένα χρόνο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Θα ξεκινήσουμε την εμπορευματοποίηση αυτόν τον χειμώνα», ανακοινώνει ο Colin Chaballier, Διευθύνων Σύμβουλος της Exact Robotics. Ελαφρώς πιιο πίσω, η έκδοση ψεκασμού θα δοκιμαστεί το 2022 και θα να είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία περιορισμένου ψεκασμού «Panel'Jet» της Tecnoma.



Το Traxx δεν θα κινείται ηλεκτρικά αλλά με κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνης, 37 ίππων) και υδραυλικό κιβώτιο ταχυτήτων, μπορεί να λειτουργεί σε χειροκίνητη λειτουργία, με τηλεχειριστήριο ή σε αυτόνομη λειτουργία, βάσει μιας προσχεδιασμένης πορείας από GPS. Όμως, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το κύριο πλεονέκτημά του αφορά στις διαστάσεις του, αφού το μοντέλο έχει 3,2 μέτρα μήκος, με το βάρος του στα 1300 κιλά χωρίς εργαλεία.



«Έχουμε δουλέψει ιδιαίτερα σε αυτήν την πτυχή, με στόχο τον περιορισμό της συμπίεσης του εδάφους», εξηγεί ο Colin Chaballier. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ρομπότ έχει ρεζερβουάρ 60 λίτρων και αυτονομία 10 ωρών, ενώ ως πλατφόρμα είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες, ειδικούς προφυλακτήρες και ραντάρ υπερύθρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία