BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νικητής στα διεθνή βραβεία σχεδιασμού της Γερμανίας το νέας γενιάς Steyr Terrus CVT

Το Terrus CVT ανακηρύχθηκε νικητής με το βραβείο «Excellent Product Design» από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού στο πλαίσιο των Γερμανικών Βραβείων Σχεδιασμού. Το Συμβούλιο απονέμει βραβεία για τον εξαιρετικό σχεδιασμό προϊόντων από το 1953 και φέτος, αυτά δόθηκαν από μια κριτική επιτροπή 37 εμπειρογνωμόνων σχεδιασμού από 10 χώρες που εκπροσωπούν τους τομείς του σχεδιασμού, των επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού χώρου και της επιστήμης.

4wd-tractors-6250-terrus-cvt-steyr_1_

Βασίλης Σοφός

213
0

Το τρακτέρ Terrus CVT κερδίζει φέτος το δημοφιλές βραβείο στην κατηγορία Industry για τον συνδυασμό στυλ και λειτουργικότητας από τα Γερμανικά Βραβεία Σχεδιασμού. Η νέα σειρά Terrus CVT δεύτερης γενιάς, με τρία μοντέλα από 250 έως 300 ίππους έχει αναβαθμιστεί έχοντας ακόμη πιο «premium» καμπίνα χειριστή για βελτιωμένη εργονομία και εξωτερικό σχεδιασμό. Η εταιρεία λέει ότι συνδυάζει ανθεκτικά χαρακτηριστικά με έντονη προσωπικότητα, αναφέροντας μάλιστα για το ανασχεδιασμένο καπό ότι αυτό είναι παράδειγμα του «στυλ με σκοπό». 




Τα Terrus CVT διαθέτουν εξακύλινδρους κινητήρες πετρελαίου common-rail με 24 βαλβίδες και κιβώτιο ταχυτήτων S-Control συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων από τον βασικό εξοπλισμό. Διατίθενται σε εκδόσεις 250, 271 και 300 ίππων με συστήματα μετεπεξεργασίας καυσαερίων HI-eSCR2 που βελτιστοποιούν την κατανάλωση καυσίμου και βελτιώνουν την ισχύ και την απόκριση του κινητήρα ενώ παρατείνουν τα διαστήματα συντήρησης. Οι χειριστές μπορούν να προσαρμόσουν τις διάφορες ρυθμίσεις του κιβωτίου ταχυτήτων S-Control CVT για να καλύψουν τις ανάγκες τους.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει μέγιστη ροπή με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, ηλεκτρονικό έλεγχο με γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης και ενεργό σταθερό έλεγχο για ασφαλή στάση σε απότομες κλίσεις. Το Terrus CVT είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογικές καινοτομίες όπως η σουίτα γεωργίας ακριβείας S-Tech της STEYR, το αυτοματοποιημένο σύστημα διεύθυνσης S-Guide, το αυτόματο στρίψιμο S-Turn II, η συμβατότητα ISOBUS III και το σύστημα διαχείρισης κεφαλαριού Easy-Tronic II, καθώς και το σύστημα τηλεματικής S-Fleet. 


Περισσότερη άνεση στην καμπίνα

Η καμπίνα έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου -μόλις 66 dB-, εργονομικές ρυθμίσεις καθισμάτων και τιμονιού, κάθισμα οδηγού διπλής κίνησης και ανάρτηση καμπίνας και μπροστινού άξονα για αυξημένη άνεση. Η πανοραμική καμπίνα τεσσάρων κολόνων διαθέτει μεγάλα παράθυρα, πανοραμική οροφή και μπροστινό παρμπρίζ μονού κομματιού.

«Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι με αυτή την τελευταία αναγνώριση της σχεδιαστικής δέσμευσης της CNH Industrial να συνδυάζει το στυλ με την ποιότητα, την ικανότητα, την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα των προϊόντων», λέει ο David Wilkie, διευθυντής του τμήματος CNH Industrial Design Centre.


  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία