BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Deutz-Fahr 5D TTV: Άνετες εργασίες με 126 ίππους και στοιχεία έξυπνης γεωργίας

Η προηγμένη γενιά των ευέλικτων τρακτέρ της Deutz-Fahr, με τα υδραυλικά συστήματα ανίχνευσης φορτίου, την ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός άξονα και το πλήρες πακέτο λύσεων έξυπνης γεωργίας SDF (Smart Farming Solutions) συνδυάζεται με τους ισχυρούς Stage V κινητήρες FARMotion 45, αποτελώντας ένα ελκυστικό πακέτο με καλαίσθητο «περιτύλιγμα».

5D_TTV_Series_5115_D_TTV_Stage_V_field_cover

1770
0

Φιλοξενώντας κάτω από τις πράσινες επιφάνειές της λειτουργίες που ανεβάζουν τον πήχη και κοιτάζουν κατάματα το μέλλον στη γεωργία, η νέα σειρά Σειρά 5D TTV της Deutz-Fahr μπαίνει ιδανικά στη λίστα του ανταγωνισμού της συγκεκριμένης κατηγορίας, με πολλές αξιώσεις. Η νέα Σειρά 5D TTV Stage V αντιπροσωπεύει μία προηγμένη γκάμα τρακτέρ που προορίζονται για αγροτικές καλλιέργειες. Πρόκειται για μία σειρά εξαιρετικά ευέλικτων μηχανημάτων που έχουν σχεδιαστεί για άνετες εργασίες τόσο στο χωράφι, όσο και σε περιορισμένους χώρους, όπως οι οπωρώνες και οι αμπελώνες.



Η εταιρεία τονίζει πως τα συγκεκριμένα τρακτέρ είναι ειδικά μελετημένα για να μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα, την ευελιξία και την αποδοτικότητα. Είναι εξοπλισμένα με υδραυλικά συστήματα ανίχνευσης φορτίου (Load Sensing) και αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά όπως η ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός άξονα και το πλήρες πακέτο λύσεων έξυπνης γεωργίας SDF (Smart Farming Solutions), μία σουίτα που περιλαμβάνει πλήρως ενσωματωμένα συστήματα καθοδήγησης καθώς και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της γεωργίας του μέλλοντος.

Κινητήρας με απόδοση έως 126 ίππους

Οι συμπαγείς, νέους κινητήρες FARMotion 45 Stage V είναι ακόμα πιο ισχυροί και οικονομικοί από τους προκατόχους τους. Οι τετρακύλινδρες εκδόσεις της νέας Σειράς 5D TTV περιλαμβάνουν τεχνολογικές καινοτομίες, όπως ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ιξώδης ανεμιστήρας viscostatic, φίλτρα αέρα PowerCore και μία λειτουργία OverBoost έως10 ίππων.



Οι εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις του πακέτου μετεπεξεργασίας καυσαερίων επέτρεψαν το σχεδιασμό ενός εξαιρετικά στενού και κεκλιμένου καπό, ώστε να εξασφαλίζεται η ίδια απρόσκοπτη ορατότητα για τον χειριστή. Κάθε έκδοση αυτής της τελευταίας γενιάς FARMotion 45 αποδίδει ακόμα περισσότερη ισχύ και ροπή σε όλες τις στροφές του κινητήρα. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς 5115 D TTV αποδίδει την εντυπωσιακή μέγιστη ισχύ των 126 ίππων, με ενεργή τη λειτουργία OverBoost.

Ιδανικός συνδυασμός με κιβώτιο TTV

Το κιβώτιο TTV κατανέμει ομαλά την ισχύ στους τροχούς σε όλες τις συνθήκες. Τα μοντέλα 5D TTV μπορούν να κινούνται με 40 χλμ./ώρα μόλις στις 1.730 στροφές ανά λεπτό, ενώ η κονσόλα MaxCom προσφέρει στο χειριστή διαισθητικό έλεγχο όλων των κύριων λειτουργιών του μηχανήματος και του κιβωτίου από τις άκρες των δακτύλων του. Το PTO είναι επίσης σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί τη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την απόδοση, και διατίθεται στάνταρ με εναλλάξιμο άξονα και τη λειτουργία AUTO PTO που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το PTO αυτόματα ανάλογα με το ύψος ανύψωσης.



Τρία προγράμματα στροφών (PTO modes) προσφέρονται στάνταρντ, λέει η εταιρεία: 540 rpm, 540ECO και 1000 rpm. Ένα πίσω groundspeed PTO (ταχύτητα εδάφους) και ένα εμπρός 1000 rpm PTO διατίθενται προαιρετικά. Η λειτουργία ενεργούς συγκράτησης «Power Zero» και το υδραυλικό χειρόφρενο (HPB Hydraulic Parking Brake) συμπληρώνουν τη φαρέτρα τεχνολογιών των μηχανημάτων, καθιστώντας τη Σειρά 5D TTV ιδανική επιλογή για ασφαλείς εργασίες στα λοφώδη ή επικλινή εδάφη.

Στήσιμο μεγαλύτερου τρακτέρ

Η προαιρετική ανεξάρτητη ανάρτηση στον εμπρός άξονα, καθώς και με μία ενεργή υδροπνευματική εμπρός ανάρτηση, εξασφαλίζει ασυναγώνιστη άνεση και σταθερότητα, σημειώνει η εταιρεία. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Anti-dive (αντιβύθισης), που αντισταθμίζει την απότομη «βύθιση» της ανάρτησης κατά το φρενάρισμα και το Anti-roll, που προσαρμόζει αυτόματα την σκληρότητα των αμορτισέρ όταν το τρακτέρ στρίβει για βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης, διασφαλίεται υψηλότερο επίπεδο άνεσης.

Ο στάνταρντ εξοπλισμός περιλαμβάνει δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, PowerBrake και ηλεκτροϋδραυλικά εμπλεκόμενη 4WD, όπως και 100% μπλοκέ διαφορικό. Η γκάμα είναι εξοπλισμένη με ισχυρά και αρθρωτά υδραυλικά συστήματα, με μία αντλία 84 λ./λ. ως στάνταρντ. Εναλλακτικά, διατίθεται μία αντλία ανίχνευσης φορτίου 100 λ./λ (Load Sensing), που ήδη αποδίδει 100 λ./λ. από μόλις 1.850 σαλ., για αποτελεσματική λειτουργία ακόμα και με παρελκόμενα με υψηλές απαιτήσεις ισχύος, από τις χαμηλές στροφές κινητήρα. Σημειωτέον ότι τα τρακτέρ 5D TTV διατίθενται με έως 5 πίσω ηλεκτροϋδραυλικούς διανομείς με ελεύθερη ροή επιστροφής, 4 μεσαίους υδραυλικούς συνδέσμους που ντουμπλάρονται και δύο πρόσθετους υδραυλικούς συνδέσμους μπροστά.



Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω ανυψωτικό διατίθεται στάνταρ με εξωτερικά μπουτόν για το χειρισμό της ανύψωσης στο πίσω αριστερό φτερό και μία λειτουργία ενεργούς απόσβεσης ταλαντώσεων. Προφέρονται δύο εκδόσεις πίσω ανυψωτικού: μία στάνταρ έκδοση με ανυψωτική ικανότητα 4.310 κιλά και ένα συμπαγές ανυψωτικό με ικανότητα 3.660 κιλά, ενώ το προαιρετικό εμπρός ανυψωτικό έχει ανυψωτική ικανότητα έως 2.100 κιλά. Η σύγχρονη καμπίνα με 4 κολώνες προσφέρει απαράμιλλη εργονομία και άνεση, με στάνταρ χαρακτηριστικά όπως το πλήρως προσαρμοζόμενο τιμόνι, το ταμπλό που προσαρμόζεται μαζί με την κολώνα του τιμονιού, το άνετο κάθισμα με ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση, καθώς και ειδική ανάρτηση καμπίνας Hydro Silent-Block.



Το InfoCentrePro, με οθόνη 5”, προβάλλει με σαφήνεια όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του μηχανήματος και επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει εύκολα πολυάριθμες λειτουργίες. Όλες οι λειτουργίες χειρισμού και διαχείρισης αναβαθμίζονται με την προαιρετική οθόνη 8” iMonitor.



Η καμπίνα διατίθεται επίσης με σύστημα φιλτραρίσματος Κατηγορίας 4, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική προστασία για τον οδηγό κατά την εφαρμογή φυτοπροστατευτικών και αγροχημικών προϊόντων, ενώ η αποκλειστική οροφή με πίσω ανοιγόμενα πάνελ προσφέρει ακόμα καλύτερη προς τα πάνω ορατότητα. Η νέα Σειρά 5D TTV διατίθεται με μία ευρεία γκάμα ψηφιακών λύσεων που καθιστούν όλες τις εργασίες όχι μόνο πιο αποδοτικές αλλά και λιγότερο απαιτητικές για το χειριστή.

Τα μηχανήματα της Deutz-Fahr διαθέτει στην ελληνική
αγορά η εταιρεία Θεοχαράκης Α.Ε (τηλ. 210.3489.373)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία