BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής χορτοδετικών και βαγονιών Fendt

Από τη μέα μονάδα της Fendt, στην περιοχή Wolfenbüttel της Γερμανίας, θα εξέρχονται τα βαγόνια, με την εταιρεία να λέει ότι το εργοστάσιο πληροί πλήρως όλα τα σύγχρονα πρότυπα κατασκευής. Από εκεί θα παράγεται μια μεγάλη γκάμα βαγονιών για την παγκόσμια αγορά.

Screenshot_2022-10-20_at_11_54_43_AM

Βασίλης Σοφός

426
0

Οι χορτοδετικές μηχανές της Fendt κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Wolfenbüttel της Κάτω Σαξονίας (Γερμανία) από το 1899. Το 2017 ο όμιλος AGCO απέκτησε την παραδοσιακή τοποθεσία χορτοδετικών στο Wolfenbüttel (πρώην Welger Werke). και από τότε έχουν επενδυθεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός σύγχρονου και βιώσιμου χώρου ανάπτυξης και παραγωγής.



Από τον Σεπτέμβριο του 2022, όλα τα μοντέλα βαγονιών της Fendt συναρμολογούνται εκεί, σε μια αίθουσα έκτασης 4.200 m², ενώ ένας επιπλέον χώρος υλικοτεχνικής υποστήριξης 10.000 m² προστέθηκε για το συγκρότημα βαγονιών. «Τα βαγόνια μας έχουν ήδη εξαιρετική φήμη και αυτό ακριβώς θέλουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε», λέει ο Christoph Gröblinghoff, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fendt.



«Για τη Fendt, το βαγόνι φόρτωσης είναι ένα βασικό μηχάνημα για την πλήρη σειρά προϊόντων της. Επειδή η αγορά για βαγόνια φόρτωσης είναι παγκόσμια, πρέπει να κατασκευάσουμε τα καλύτερα βαγόνια φόρτωσης για τους πελάτες μας. Με την επέκταση του χώρου στο Wolfenbüttel, επενδύουμε τόσο σε μια υπερσύγχρονη τοποθεσία ανάπτυξης για μηχανικούς όσο και σε μια σύγχρονη τοποθεσία παραγωγής για να διασφαλίσουμε την ποιότητα στην ανάπτυξη και την παραγωγή», είπε ο ίδιος.




Το 2020 και το 2021, η γραμμή παραγωγής για τα χορτοδετικά είχε ήδη ανακατασκευαστεί, έτοιμη για τις μελλοντικές απαιτήσεις. Έκτοτε, όλα τα μοντέλα παράγονται σε μία γραμμή παραγωγής. Φέτος, ακολούθησε η κατασκευή και η έναρξη της συναρμολόγησης βαγονιών.



«Ήταν ένας μακρύς και επίπονος δρόμος για τη σημερινή έναρξη της συναρμολόγησης βαγονιών φόρτωσης. Μπορέσαμε να αδειάσουμε ολόκληρες αίθουσες μέσω της ολοκληρωμένης βελτιστοποίησης της διαδικασίας και της ενοποίησης της παραγωγής στρογγυλών χορτοδετικών. Το καλοκαίρι του 2022, κατασκευάσαμε τη νέα γραμμή συναρμολόγησης από την αρχή», λέει ο Jakob Arnold, διευθυντής στο εργοστάσιο Wolfenbüttel.



Η νέα γραμμή επιτρέπει την παραγωγή μιας μεγάλης ποικιλίας οκτώ σειρών και 25 διαφορετικών μοντέλων βαγονιών. Με τη βοήθεια ενός ανυψωτικού, οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να εργαστούν σε ύψη έως και 4,10 μ. στα μεγάλα βαγόνια και η νέα ιδέα φωτισμού LED με   ανιχνευτές κίνησης, καθώς και η μετάβαση σε βαφές χωρίς χρώμιο, συμβάλλουν σε πιο βιώσιμη παραγωγή.

Πηγή: moderner-landwirt

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία