BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Steyr Expert CVT: Σφαιρική αναβάθμιση για τη σειρά τρακτέρ έως 140 ίππων

Ο Αυστριακός κατασκευαστής ανανεώνει ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του ενόψει του 2023, ενσωματώνοντας τη νέα οθόνη S-Tech 700 Plus, βελτιώνοντας τα υδραυλικά συστήματα, το κιβώτιο αλλά και τη συνολική άνεση των μεσαίων τρακτέρ με τις τελευταίες της τεχνολογικές λύσεις.

629118_v2

Βασίλης Σοφός

791
0

Εν όψει του 2023 η Steyr παρουσιάζει τα ανανεωμένα Expert CVT, ξεκινώντας από τη σχεδίαση, με τα νέα λευκά καλύμματα των κολόνων της καμπίνας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει και για τις υπόλοιπες σειρές. Τα νέα μοντέλα φέρουν νέο φωτισμός LED, ο οποίος περιλαμβάνεται και στα ενσωματωμένα φλας.



Αναλυτικότερα, τα τρέχοντα Expert 4100 CVT, 4110 CVT, 4120 CVT και 4130 CVT θα γίνουν στην πραγματικότητα τα Expert 4110 CVT, 4120 CVT, 4130 CVT και 4140 CVT. Ενώ τα τρία τελευταία ψηφία των παλαιών αριθμών μοντέλου αναφέρονταν στην ονομαστική ισχύ, τα τρία τελευταία ψηφία των νέων αριθμών μοντέλου περιγράφουν τη μέγιστη ισχύ, η οποία, όπως φαίνεται, κυμαίνεται μεταξύ 100 ίππων και 140 ίππων, μια αύξηση που δεν επηρεάζει τους κινητήρες, οι οποίοι επομένως παραμένουν αμετάβλητοι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

S-Tech 700 Plus: Ένα νέο τερματικό ελέγχου για τη σειρά Expert CVT

Η καρδιά των λειτουργικών ενημερώσεων για τα Expert CVT είναι το νέο τερματικό ελέγχου οθόνης αφής S-Tech 700 Plus, που διαθέτει οθόνη 12 ιντσών 35% μεγαλύτερη από αυτή του τυπικού S-Tech 700. Η μονάδα σε στιλ tablet διαθέτει πλήρως γυάλινη οθόνη αφής ανθεκτική στα δακτυλικά αποτυπώματα και τις αντανακλάσεων και με γραφικά υψηλότερης ανάλυσης για μέγιστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Είναι ένα τερματικό που μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα μέσω της ευκολότερης διαχείρισης πολλαπλών εργασιών και της ταχύτερης λειτουργίας των ελεγχόμενων από ISObus εργαλείων.

Επιπλέον, μέσω του τερματικού, είναι επίσης δυνατή η διαχείριση των καμερών (έως τέσσερις το πολύ) που μπορούν να εγκατασταθούν γύρω από το τρακτέρ για αύξηση της απόδοσης και, κυρίως, της ασφάλειας. Η παρακολούθηση τρακτέρ και εργαλείου έχει βελτιωθεί περαιτέρω χάρη στην εισαγωγή μιας νέας ράγας οθόνης με ενσωματωμένο οδηγό καλωδίου και δύο υποδοχές USB, που απλοποιεί την εγκατάσταση των οργάνων, μαζί με την τεχνολογία της RAM για τη διασύνδεση tablet και smartphone. Επιπλέον, για περαιτέρω βελτίωση της πρόσβασης στην καμπίνα, τα αριστερά σκαλοπάτια έχουν επανασχεδιαστεί, για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από το τρακτέρ.



Σε μοντέλα με ψηλή οροφή, μια νέα σχεδίαση του υαλοκαθαριστήρα - που αναπτύχθηκε ξεκινώντας από τον κόσμο του αυτοκινήτου - βελτιώνει τα χαρακτηριστικά καθαρισμού. Η νέα διάταξη, που εμφανίζεται ήδη σε εκδόσεις με πανοραμική οροφή, έχει σάρωση 220°, η οποία εξασφαλίζει 65% περισσότερη κάλυψη υαλοκαθαριστήρα από την προηγούμενη σχεδίαση. Οι υαλοκαθαριστήρες μπορούν τώρα να εκτελέσουν μια επιπλέον αυτόματη κίνηση σκουπίσματος μετά τη χρήση της λειτουργίας πλύσης παρμπρίζ.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας έξω από την καμπίνα περιλαμβάνουν ένα νέο στήριγμα φάρου -όπως στα Steyr Profi-, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην οροφή και αναδιπλώνεται για να προστατεύει το φάρο από ζημιά. Στο εσωτερικό της καμπίνας, η ποιότητα του φινιρίσματος έχει βελτιωθεί, όπως και η εφαρμογή και το φινίρισμα της επένδυσης και των κολόνων.



Όλες οι εκδόσεις και τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν πλέον χώρο αποθήκευσης ψυγείου. Επιπλέον, τα μοντέλα Expert CVT διαθέτουν επίσης ένα νέο δερμάτινο τιμόνι που ταιριάζει σε αυτά τα κορυφαία επίπεδα άνεσης, ενώ στις περαιτέρω βελτιώσεις περιλαμβάνεται ένας νέου σχεδιασμού καθρέφτης, ενσωματωμένος στην κολόνα Α για ανεμπόδιστη ορατότητα.

Βελτιωμένο κιβώτιο CVT 

Τα τελευταία τρακτέρ Steyr Expert CVT επωφελούνται από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων που έχει δεχτεί σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά στις προσαρμόσιμες ρυθμίσεις, για να προσφέρει καλύτερη οδηγική εμπειρία στον χειριστή. Αυτή η δυνατότητα προσαρμογής επιτρέπει στους χειριστές να συντονίζουν, να αποθηκεύουν και να ανακαλούν τη «συμπεριφορά» του οχήματος με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και τις απαιτήσεις τηςε εκάστοτε εφαρμογής. Τέλος, σε τρακτέρ Expert CVT που είναι εξοπλισμένα με μπροστινό PTO, η μονάδα έρχεται τώρα ενσωματωμένη μέσω ενός νέου υγρού συμπλέκτη, για βελτίωση της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της μείωσης θορύβου.

Trattoriweb

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία