BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το T6.180 Methane Power και τις λύσεις της Bennamann στο World Biogas Expo 2023 η New Holland

Η New Holland Agriculture επιστρέφει στην World Biogas Expo 2023 στο Μπέρμιγχαμ, την κορυφαία παγκόσμια έκθεση εμπορίου αφιερωμένη, μεταξύ άλλων, στο βιοαέριο.

new_holland_t6_methane_power_tractor_639536_58b___1_

Βασίλης Σοφός

193
0

Φέτος, η New Holland θα επιστρέψει στην έκθεση World Biogas Expo 2023 μαζί με την Bennamann, τον ειδικό σε λύσεις για τη σύλληψη, τον επαναχρηματισμό και την αποθήκευση των διαφυγόντων εκπομπών μεθανίου για χρήση ενέργειας. Η σχέση της New Holland με την Bennamann ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και πρόσφατα ο όμιλος CNH Industrial ανακοίνωσε περαιτέρω επένδυση στην εταιρεία, αναλαμβάνοντας το πλειοψηφικό μερίδιο.



Η New Holland θα παρουσιάσει ξανά το πολυβραβευμένο τρακτέρ T6.180 Methane Power με κιβώτιο ταχυτήτων Electro Command, το οποίο εξακολουθεί να είναι το μόνο τρακτέρ με μεθάνιο στην αγορά – το οποίο έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί με την προσθήκη του κιβωτίου ταχυτήτων Dynamic Command.

Σε συνδυασμό με τα τρακτέρ μεθανίου της New Holland - συγκεκριμένα το T6.180 Methane Power αλλά και το πρωτότυπο T7 Methane Power LNG - η υποδομή της Bennamann μπορεί να προσφέρει ένα σύστημα αρνητικού άνθρακα που υποστηρίζει πλήρως μια κυκλική οικονομία στη γεωργία.



Η επέκταση στη σειρά T6 μαζί με την ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ της New Holland και της Bennamann, επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της New Holland στη βιωσιμότητα, και συγκεκριμένα στις τεχνολογίες που περιλαμβάνουν το βιομεθάνιο, με στόχο να προσφέρονται καλύτερες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον και αποτελεσματικές λύσεις για τη γεωργία.

Το ενδιαφέρον της μάρκας για τη βιωσιμότητα δεν είναι μια πρόσφατη εξέλιξη: η New Holland ξεκίνησε τη στρατηγική της «Clean Energy Leader» το 2006, δεσμευόμενη για ανανεώσιμα καύσιμα, συστήματα μείωσης εκπομπών και βιώσιμη τεχνολογία στη γεωργία.

Επτά χρόνια αργότερα, αποκάλυψε το πρωτότυπο T6 Methane Power, το πρώτο τρακτέρ με μεθάνιο, κάνοντας τα πρώτα βήματα στην πορεία προς την ενεργειακά ανεξάρτητη, ουδέτερη από άνθρακα γεωργία. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα γεωργικά απόβλητα για να παράγουν βιομεθάνιο και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν για να τροφοδοτήσουν το τρακτέρ.



Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό μπορεί να είναι και μια πιθανή πρόσθετη ροή εσόδων, εάν πωληθεί σε τοπικές και εθνικές αγορές βιομεθανίου ή μέσω της εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, με τη χρήση βιομεθανίου, οι αγρότες μπορούν να επιτύχουν αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα και να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα ως φυσικά λιπάσματα στα χωράφια τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία