BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τρακτέρ της Χρονιάς 2024 το 653 ίππων Xerion 12.650 Terra Trac της Claas

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γερμανικής φίρμας κατακτά το τίτλο με όπλα την άνεση, τη δύναμη έλξης, τη συνδεσιμότητα και τα χαρακτηριστικά βιώσιμης διαχείρισής του στο στόλο.

500380_27

Βασίλης Σοφός

9984
3

Αποδοτικότητα έλξης, άνεση, συνδεσιμότητα και βιωσιμότητα ήταν όσα έδειξε το Xerion 12.650 Terra Trac της Claas στα βραβεία για την ανάδειξη των καλύτερων τρακτέρ στις αντίστοιχες κατηγορίες (Ελκυστήρας της Χρονιάς 2024: Class Xerion 12.650 Terra Trac, Καλύτερο βοηθητικό μηχάνημα 2024: McCormick X5 P3-Drive, Καλύτερο εξειδικευμένο μηχάνημα 2024: Landini Rex 4-120 GT RoboShift Dynamic, Βιώσιμο TotY 2024: Fendt e107 V Vario). Η σειρά Xerion 12, μια πρόσφατα αναπτυγμένη γκάμα με ισχύ κινητήρα έως 653 ίππους, λανσαρίστηκε το καλοκαίρι του 2023.



Η φιλοσοφία χαμηλών στροφών του κινητήρα, που αναπτύσσει μέγιστη ροπή έως και 3.100 Nm στις 1.300 σ.α.λ., το συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο CMATIC με μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, το υδραυλικό σύστημα εργασίας χαμηλών στροφών κινητήρα με παροχή έως και 537 λ./λ., οι ερπύστριες Terra Trac και η ορατότητα από την καμπίνα με ανάρτηση τεσσάρων σημείων είναι κάποια από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του μηχανήματος, όπως και η μεγάλη ικανότητα φόρτωσης και η ακριβής οδήγηση χάρη στο συνεχές πλαίσιο με δύο άξονες διεύθυνσης.



Χάρη όμως στην ισορροπημένη κατανομή βάρους 50:50, η σειρά Xerion 12, με το κορυφαίο 12.650 Terra Trac, είναι το απόλυτο μοντέλο για βαριές εργασίες έλξης σε όλες τις ταχύτητες. «Παρά την τεράστια ισχύ που διαθέτει και τις τεράστιες διαστάσεις του, το Xerion είναι πολύ εύκολο στο χειρισμό, χάρη στην τελευταία γενιά του συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων CMATIC με τέσσερα μηχανικά εύρη και υποβοηθούμενο από το σύστημα υποβοήθησης CEMOS, που βασίζεται στην εκμάθηση και την εισαγωγή πληροφοριών για τη βελτιστοποίηση της μετάδοσης, της έλξης και του έρματος - με σαφή οφέλη όσον αφορά την απόδοση και την κατανάλωση καυσίμου», αναφέρει η κριτική επιτροπή.

Πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας

«Η αποδοτικότητα της έλξης ήταν πάντα σταθερά ενσωματωμένη στο DNA των ελκυστήρων μας», εξηγεί ο Dr. Martin von Hoyningen-Huene, CTO του ομίλου Claas και υπεύθυνος για τον τομέα των ελκυστήρων και των μηχανημάτων. «Ειδικά το Xerion ξεχωρίζει με τη φιλοσοφία της τετρακίνησης με ασυμβίβαστα αποδοτικό και φιλικό προς το έδαφος σύστημα μετάδοσης κίνησης πολλαπλών διελεύσεων.



Με τη σειρά Xerion 12, πήραμε τα γνωστά πλεονεκτήματα που εκτιμούν οι πελάτες του Xerion από όλο τον κόσμο, τα αναπτύξαμε περαιτέρω και τα συνδυάσαμε με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ανάπτυξης και παραγωγής των μονάδων Terra Trac σε μια ισχυρή, πειστική συνολική ιδέα. Το γεγονός ότι το Xerion, την ύπαρξη του οποίου οφείλουμε προσωπικά στον Helmut Claas, λαμβάνει τώρα το βραβείο TotY για πρώτη φορά στο 25ο έτος παρουσίας του στην αγορά, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για ολόκληρη την ομάδα ανάπτυξης».

Η σειρά Xerion 12 περιλαμβάνει δύο μοντέλα, το 12.590 και το 12.650, τα οποία παράγονται για την παγκόσμια αγορά τόσο σε εκδόσεις Terra Trac όσο και σε τροχοφόρες εκδόσεις στο κεντρικό εργοστάσιο της Claas στο Harsewinkel, ενώ οι εξακύλινδροι κινητήρες 15,6 λ. της Mercedes-Benz είναι εγκεκριμένοι για λειτουργία με καύσιμα HVO. Τα υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά για την ψηφιακή γεωργία δεν επιτρέπουν μόνο την αυτοματοποιημένη οδήγηση, τον έλεγχο των τμημάτων, τη μεταβλητή παροχή και την αυτόματη τεκμηρίωση, αλλά και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του μηχανήματος και της διαδικασίας, όλα αυτά με το CEMOS. Από το τέλος του 2024, η σειρά Xerion 12 θα είναι και πιο διασυνδεδεμένη, χάρη στο νέο Claas connect, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη προς την κατεύθυνση της υψηλής αυτοματοποίησης των διαδικασιών εργασίας, ακόμη και της αυτόνομης κινητικότητας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

08-02-2024 21:07Γιώργος

Αυτό είναι τεθωρακισμένο όχι τρακτέρ

Απάντηση

18-11-2023 22:53Στεφανος

Πόσο κάνει ρε παιδιά

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία