BACK TO
TOP
Profi

Ανάπτυξη drone ψεκασµού από σπουδαστές στην Ινδία

Οι σπουδαστές του κορυφαίου ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (IIT) Madras, κατασκέυασαν ένα ευφυέστατο drone για τον ψεκασµό φυτοπροστατευτικών σε µικρές και µεγάλες καλλιέργειες.

drone

163
0

Το drone έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τον συµβατικό ψεκασµό φυτοπροστατευτικών και να µπορέσει να κάνει διάγνωση της   της υγείας των φυτών µέσω της ειδικής κάµερας που ενσωµατωνει στο σασί του.

Σύµφωνα µε τους φοιτητές, το συγκεκριµένο drone είναι ταχύτερο και ακριβέστερο στον ψεκασµό του, χωρίς όµως να επιβαρύνει οικονοµικά τον αγρότη, καθώς το κόστος ψεκασµού είναι το ίδιο µε εκείνο του του χειροκίνητου ψεκασµού.Μιλώντας επ'αυτού, ένας από τους σπουδαστές, ο Rishabh Verma, λέει ότι η γεωργία είναι η ραχοκοκαλιά της χώρας τους και υπάρχει µεγάλη ανάγκη αυτή να αναβαθµιστεί. Ένας άλλος φοιτητής αεροναυπηγικής, ο Kavi Kailash, λέει ότι η τρέχουσα έκδοση του Project Smart Agricopter έχει την ικανότητα να αποθηκεύσει 15 λίτρα φυτοφαρµάκου. Το αναβαθµισµένο µοντέλο ψεκάζει 10 φορές ταχύτερα και µε ακρίβεια 100%, µε κόστος ίδιο µε εκείνο του συµβατικού ψεκασµού. Οι φοιτητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας (IIT) Madras έχουν καταθέσει ήδη αίτηση για την έκδοση διπλώµατς ευρεσιτεχνίας για το καινοτόµο drone, το οποίο έρχεται µε µια πολυφασµατική κάµερα απεικόνισης που ανιχνεύει την υγεία των φυτών και κάνει την διαδικασία του ψεκασµού εντελώς αυτόνοµη. Η οµάδα των φοιτητών έλαβε το χρηµατικό ποσό του ενός εκατοµµυρίου δολαρίων, αφού το προϊόν τους κέρδισε ένα σηµαντικό βραβείο στα πλαίσια του πανεπιστηµιακού προγράµµατος Ινδικής Ανάπτυξης της Καινοτοµίας (IIGP 2.0) στην Βοµβάη τον περασµένο Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Profi Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου αποκλειστικά με την Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία