BACK TO
TOP
Θεσμικά

Copa-Cogeca προσβλέπουν στον νέο επικεφαλής της Επιτροπής Γεωργίας

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, η επιτροπή AGRI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να εκλέξει τον Norbert Lins ως πρόεδρο της επιτροπής. Η Copa και η Cogeca χαιρετίζουν το διορισμό ενός βουλευτή που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία τόσο σε γεωργικά θέματα όσο και στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

unnamed_5

8
0

Σχολιάζοντας την έκβαση της ιδρυτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Pekka Pesonen, ο γενικός γραμματέας Copa και Cogeca δήλωσαν: «Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ένα τόσο ευρωπαϊκό και έμπειρο δημόσιο πρόσωπο, όπως ο κ. Lins να διορίζεται πρόεδρος της επιτροπής AGRI. Ως επανεκλεγόμενο μέλος αυτής της επιτροπής που συνέβαλε ενεργά στις εργασίες για τη μελλοντική ΚΑΠ πριν από τις εκλογές, αναμένουμε ότι ο κ. Lins θα αποδείξει τη συνέπειά του και θα διασφαλίσει ότι η τρέχουσα διαδικασία δεν θα υπόκειται σε πλήρη επαναδιαπραγμάτευση. Οι ίδιες αρχές θα πρέπει να ισχύσουν και όσον αφορά πρόκειται τη Mercosur. Ελπίζουμε ότι ο κ. Lins και η επιτροπή AGRI θα λάβουν ισχυρή στάση αποφασίζοντας να μην εγκρίνουν την προσωρινή εφαρμογή της εν λόγω συμφωνίας».

Για την Copa και την Cogeca, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα πλειοψηφία υπέρ της ΕΕ στην επιτροπή AGRI θα θελήσει να δημιουργήσει μια πολιτική-ορόσημο και να φέρει νέα σκέψη στον συνεχιζόμενο διάλογο γύρω από την ΚΑΠ. Ωστόσο, ένα ορόσημο μπορεί επίσης γρήγορα να μετατραπεί σε μαύρο κηλίδα. Οι γεωργοί χρειάζονται μια μακροπρόθεσμη προοπτική και ένα σταθερό πλαίσιο, ιδίως στο σημερινό τεταμένο διεθνές εμπορικό κλίμα. Μια πλήρης αναθεώρηση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων της ΚΑΠ θα δημιουργήσει σημαντικές αβεβαιότητες και θα αναβάλει την εφαρμογή των βασικών μέτρων που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση της μετάβασης της γεωργίας.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό οι ευρωβουλευτές να επωφεληθούν από τις εργασίες που πραγματοποίησαν οι προκάτοχοί τους και να βασίσουν τις προτάσεις τους για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της επιτροπής AGRI τον Απρίλιο. Η νεοεκλεγείσα επιτροπή θα πρέπει επίσης να εξετάσει προσεκτικά το χρονοδιάγραμμα και να ακολουθήσει τις εξελίξεις σχετικά με το Brexit, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές