Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σύστημα συντονισμού Αφρικανικής πανώλης στους στόχους Βορίδη

Στην εγκαθίδρυση ενός αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνίας και συντονισμού ενεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων στοχεύει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με σκοπό τη διαχείριση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

voridis_2_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

27
0
Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί βασικό όπλο στον επιτυχή περιορισμό της ασθένειας και η έλλειψη του σωστού συντονισμού αποτέλεσε βασική αιτία της μεγάλης εξάπλωσής της. Όπως δήλωσε ο υπουργός στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η νέα διοίκηση στη Βάθη θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της όσον αφορά τον περιορισμό της πανώλης σε δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού, του κλάδου και των αρμοδίων φορέων.
Υπενθυμίστηκε από τον Μ. Βορίδη πως η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε σχετική συνεργασία με τη γειτονική Βουλγαρία το φθινόπωρο του 2018.
Ο υπουργός, κατά την ομιλία του ανέφερε πως ελπίζει στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, στην αλληλεπίδραση και τη συνεργασία των κρατών σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο και τέλος στην προαγωγή του σεβασμού στα διεθνή πρότυπα για την υγεία των ζώων και το εμπόριο.Ο νέος υπουργός, στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί επικοδομητικά με την επιτροπή γεωργίας, καθώς απασχολεί το ΥΠΑΑΤ η εξάπλωση της ασθένειας και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον και το εμπόριο, ενώ σχολίασε πως ομολογουμένως τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και τα Κράτη Μέλη μεμονομένα έχουν καταβάλει ποικίλες και σημαντικές προσπάθειες μέχρι τώρα για τον έλεγχο της πανώλης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία