BACK TO
TOP
Θεσμικά

Βλέπει ανάπτυξη και μπαίνει στις αναλύσεις οσπρίων το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών

Η ανάπτυξη που εμφανίζει ο τομέας των οσπρίων, οδηγεί το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) και την καινούρια πρόεδρο Nathalie Dubé σε μεγαλύτερη ενασχόληση και παραπάνω αναλύσεις από το συμβούλιο σχετικά με τον τομέα, προκειμένου να ακολουθηθεί η τάση της αγοράς.

fazoli

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

9
0

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά των οσπρίων σημείωνε ετήσια αύξηση 5,7% από το 2011 μέχρι το 2018, σύμφωνα με έρευνα του Research and Markets και όπως προβλέπει το IGC, την περίοδο 2018-19 πρόκειται να εμπορευθούν παγκοσμίως 16 εκατομμύρια τόνοι όσπρια.

Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC), ανακοίνωσε στις 25 Ιουλίου ότι διορίστηκε η Nathalie Dubé, Υπουργός - Σύμβουλος, από την Υψηλή Επιτροπή του Καναδά, ως πρόεδρος για το 2019-20. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Καναδή Πρόεδρος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συνεργαστεί με τη Γραμματεία και τα μέλη του IGC, για να αναπτύξει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια αγορά οσπρίων, αναφέρει το IGC.

Τα όσπρια είναι μια βασική καλλιέργεια σε πολλές χώρες και το διεθνές εμπόριο των οσπρίων συνεχίζει να αυξάνεται, ωστόσο υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες για την αγορά που είναι επί του παρόντος διαθέσιμες σε αυτά τα προϊόντα.

Η Γραμματεία εκτιμά ότι το 2018-19, το παγκόσμιο εμπόριο των οσπρίων προέβλεπε παραγωγή 16 εκατομμυρίων τόνων. Το πρόγραμμα εργασίας της Γραμματείας για το 2019-20 περιλαμβάνει τη δημοσίευση πιο τακτικών πληροφοριών σχετικά με την αγορά των οσπρίων και την κατάρτιση ισολογισμού προσφοράς και ζήτησης για τις κύριες χώρες εξαγωγής.

Το συμβούλιο δήλωσε ότι ο Καναδάς ενδιαφέρεται επίσης για το πώς οι προσεγγίσεις για τη ρύθμιση της καινοτομίας στη βελτίωση των φυτών θα επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών και ελαιούχων σπόρων. Μαζί με τη Γραμματεία του IGC, ο Καναδάς θα οργανώσει σεμινάριο για το θέμα αυτό σε συνδυασμό με την 50ή Σύνοδο του Συμβουλίου του IGC, το Δεκέμβριο του 2019. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές