Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Υποσχέσεις Βορίδη σε ΠΑΣΕΓΕΣ για άμεσες αλλαγές στα συνεταιριστικά

Τη συμμετοχή της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ως ισότιμου συνομιλητή στη διαβούλευση για μία σύγχρονη και βιώσιμη ΚΑΠ και τη βελτίωση του συνεταιριστικού νόμου ζήτησαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης σε συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη, με τον υπουργό να υπόσχεται άμεσες κινήσεις όσον αφορά τον νόμο και να τονίζει τη σημασία των διεπαγγελματικών.

neapaseges_voridis

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

303
1

Ένα πιο ελεύθερο πλαίσιο στο συνεταιριστικό νόμο και η θεσμοθέτηση Τριτοβάθμιου Οργάνου εκπροσώπησης των Συνεταιρισμών και των αγροτών ήταν από τα κύρια θέματα που έθεσαν προς συζήτηση οι εκπρόσωποι της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ συζητήθηκε και η αναγκαιότητα δημιουργίας διεπαγγελματικών οργανώσεων.

Ακόμη, ζητήθηκε δημιουργία κινήτρων ούτως ώστε οι αγρότες να συμμετέχουν σε συνεταιριστικές οργανώσεις, αλλά και μικρότερη φορολογία η οποία θα λειτουργήσει σαν όπλο εναντίων των μαύρων συναλλαγών.

Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του έδωσε επιβεβαιώσεις για άμεσες κινήσεις όσον αφορά το νόμο για τους συνεταιρισμούς, ζητώντας και προτάσεις από τους εκπροσώπους της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ μίλησε για πράσινη και ευφυή γεωργία, καθώς και για την αναγκαιότητα δημιουργίας διεπαγγελματικών οργανώσεων.

Δεν έλειψε ο πολύπαθος ΕΛΓΑ από τη συζήτηση, καθώς ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ η αναμόρφωση του αναχρονιστικού όπως χαρακτηρίστηκε πλαισίου του.

Ακολουθούν τα δελτία τύπου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και του Υπουργείου Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Συνάντηση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ με τον Υπουργό  κ.Μάκη Βορίδη

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Μάκη Βορίδη.

Οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ενημέρωσαν τον Υπουργό για τη δημιουργία και τη λειτουργία της Οργάνωσης, τονίζοντας την επιθυμία τους για καλή συνεργασία. Παράλληλα εστίασαν στα θέματα που ανακύπτουν από τον ισχύοντα συνεταιριστικό νόμο, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «ευχάριστη έκπληξη τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τον νέο νόμο».

Παράλληλα αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών, στην αναγκαιότητα αλλαγών στον ΕΛΓΑ, στις προσδοκίες τους από τη νέα ΚΑΠ αλλά και στη δημιουργία Διεπαγγελματικών.  Επίσης, το ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ έθεσε και το θέμα της μη πληρωμής των βιολογικών στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια των σπαραγγιών.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς συζήτηση και συνεργασία τα εξής:

Ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς να κινείται πάνω σε ένα ελεύθερο πλαίσιο που δεν θα ξεφεύγει όμως από τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές. Θεσμοθέτηση Τριτοβάθμιου Οργάνου εκπροσώπησης των Συνεταιρισμών και των αγροτών-παραγωγών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Συμμετοχή της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ως ισότιμου συνομιλητή στη διαβούλευση για μία σύγχρονη και βιώσιμη ΚΑΠ, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του αγροτικού κόσμου.

Αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, μακριά από το αναχρονιστικό μοντέλο πάνω στο οποίο έχει οικοδομηθεί και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Μείωση της φορολογίας των αγροτών που παραδίδουν το προϊόν τους σε συλλογικά σχήματα. Να δοθεί κίνητρο με την μείωση της φορολογίας ώστε να μην υπάρχουν τα φαινόμενα των «μαύρων» ατιμολόγητων προϊόντων λόγω της υψηλής φορολογίας.

Να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους αγρότες - παραγωγούς προκειμένου να συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα, ώστε να ενισχύσουν την θέση τους τόσο στην παραγωγική αλυσίδα όσο και στην διαπραγματευτική τους δυνατότητα.

Έλεγχος της αγοράς από τις αθέμιτες πρακτικές που ακολουθούνται και τις ελληνοποιήσεις των γεωργικών προϊόντων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης έκανε σαφές ότι η σύνταξη νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης θέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τις προτάσεις και της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης ο κ. Βορίδης επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για δημιουργία συνεταιρισμών - ισχυρών οικονομικών οντοτήτων του αγροτικού κόσμου οι οποίοι στόχο θα έχουν αφενός τις επενδύσεις, αφετέρου την αυξημένη διαπραγματευτική δυνατότητα προς όφελος των αγροτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σημαντικότατο ζήτημα της νέας ΚΑΠ σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και την κατεύθυνση της οργάνωσης των παραγωγών με στόχο την πράσινη αγροτική ανάπτυξη και την ευφυή γεωργία ενώ επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας Διεπαγγελματικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη με εκπροσώπους της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Εκπροσώπους της Νέας Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (Νέας ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.) δέχθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής (9/8/2019), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας ενημέρωσαν τον Υπουργό για τη δημιουργία και τη λειτουργία της, τονίζοντας την επιθυμία τους για καλή συνεργασία. Παράλληλα εστίασαν στα θέματα που ανακύπτουν από τον ισχύοντα συνεταιριστικό νόμο χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «ευχάριστη έκπληξη τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τον νέο νόμο».

Παράλληλα αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών, στην αναγκαιότητα αλλαγών στον ΕΛΓΑ, στις προσδοκίες τους από τη νέα ΚΑΠ αλλά και στη δημιουργία Διεπαγγελματικών. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης έκανε σαφές ότι η σύνταξη νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης θέτοντας μάλιστα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τις προτάσεις και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης ο κ. Βορίδης επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για δημιουργία συνεταιρισμών - ισχυρών οικονομικών οντοτήτων του αγροτικού κόσμου οι οποίοι στόχο θα έχουν αφενός τις επενδύσεις, αφετέρου την αυξημένη διαπραγματευτική δυνατότητα προς όφελος των αγροτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σημαντικότατο ζήτημα της νέας ΚΑΠ σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και την κατεύθυνση της οργάνωσης των παραγωγών με στόχο την πράσινη αγροτική ανάπτυξη και την ευφυή γεωργία ενώ επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας Διεπαγγελματικών.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-08-2019 15:09ΘΟΔΩΡΟΣ

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ!!!! Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 65 ΕΤΩΝ!!!! ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία