BACK TO
TOP
Θεσμικά

Την 7η παγκόσμια διάσκεψη έρευνας στο βαμβάκι ανακοίνωσε η ICAC

 Η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC) ανακοίνωσε ότι η Διάσκεψη για την παγκόσμια έρευνα βαμβακιού (WCRC) θα πραγματοποιηθεί από τις 3-7 Οκτωβρίου 2020 στο Sharm-el-Sheikh της Αιγύπτου.

trito_2

8
0

Η WCRC διοργανώνεται από την ICAC υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Ερευνητών Βάμβακος (ICRA). Συγκεντρώνει τους κορυφαίους ερευνητές και ειδικούς βαμβακιού από όλο τον κόσμο. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το 1994, η WCRC χρησιμεύει ως παγκόσμια πλατφόρμα για επιστήμονες και εμπειρογνώμονες για να μοιραστούν τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα και την ανάπτυξη του βαμβακιού. Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις μελέτες τους στην ημερίδα.

Το συνέδριο παρέχει την ευκαιρία στους ερευνητές να παρουσιάσουν το έργο τους μέσω παρουσιάσεων από το στόμα και αφίσες και για τους θεσμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογίες και προϊόντα.

«Δεδομένων των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το βαμβάκι σε όλο τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένης της υποβάθμισης του εδάφους, της ανεπαρκούς μεταφοράς γνώσης και της έλλειψης πρόσβασης στις σύγχρονες τεχνολογίες - είναι η κατάλληλη στιγμή να συγκαλέσουμε πολλούς κορυφαίους επιστήμονες του βαμβακιού για να βρούμε την πορεία προς τα εμπρός», δήλωσε η ICAC Επικεφαλής Τεχνικών Πληροφοριών, Δρ. Keshav Kranthi. «Η δυνατότητα να συναντάς πρόσωπο με πρόσωπο με συναδέλφους από όλο τον κόσμο και να μαθαίνεις ο ένας από τον άλλο είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις».

Η WCRC διεξάγεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια σε διάφορες χώρες που καλλιεργούν βαμβάκι. Προηγούμενα συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία (1994), στην Ελλάδα (1998), στη Νότια Αφρική (2003), στις ΗΠΑ (2007), στην Ινδία (2011) και στη Βραζιλία (2016).

Η πρώτη εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της προκαταχώρισης θα εκδοθεί από την ICAC το Σεπτέμβριο του 2020.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές