BACK TO
TOP
Θεσμικά

Δεν βλέπει αγροτικό πετρέλαιο, τουλάχιστον σε ορατό χρόνο ο Βορίδης

Με… αν και όταν συνέδεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, την υπόθεση επαναχορήγησης του αγροτικού πετρελαίου, ένα θέμα το οποίο «καίει» τους αγρότες για το οποίο εξ αρχής έχει επιδείξει κάποιο ενδιαφέρον και το μέγαρο Μαξίμου.

agrotikopetrelaioo_2

Γιάννης Πανάγος

130
1

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ant1, ο κ. Βορίδης συνέδεσε την όποιο κυβερνητική παρέμβαση επί του θέματος με τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών και ειδικότερα με την δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για περαιτέρω μειώσεις φόρων. Τόνισε μάλιστα με σαφήνεια ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών για το 2020. Το συμπέρασμα είναι ότι σε ορατό χρόνο τουλάχιστον, οι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν μια τέτοια απόφαση.

Για τον κ. Βορίδη, από αυτά που ανακοινώθηκαν και αφορούν στους αγρότες, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του φορολογικού συντελεστή ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων από το 28% στο 24% και η μείωση της φορολογίας των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών από το 13% στο 10%.

Αν κάτι έχει ενδιαφέρον στα όσα είπε ο κ. Βορίδης, είναι ό τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τα φορολογικά ζητήματα η κυβέρνηση, δηλαδή, στηρίζω την ανάπτυξη, δημιουργώ δημοσιονομικά περιθώρια, θεσπίζω μέτρα φορολογικής ανακούφισης τα οποία επανατροφοδοτούν, όσο αυτό είναι δυνατό, την ανάπτυξη.  

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

23-09-2019 17:45τουχτιδης αβρααμ

εδω δεν δινουν το de minimus στα καπνα που εχουν εγκριθει και εμεις περιμενουμε για το πετρελαιο δυστυχως ενω στα αλλα υπουργεια κατι κανουν στο αγροτικης αναπτυξης μενουν στασιμοι απο την αρχη λαγαμε οτι ο βοριδης δεν εχει καμια σχεση μα τον αγροτικο τομεα και δυστιχως αυτο επιβεβαιωνετε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές