Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σε άλλους τα μαθήματα, στον ΕΛΓΟ, η έρευνα και οι έλεγχοι

Πιο σφιχτό και στοχευμένο πλαίσιο έρευνας σε συνδυασμό με την επανεξέταση της διαδικασίας  που γίνονται οι εκπαιδεύσεις ειδικά στους νέους αγρότες με ενδεχόμενη εμπλοκή ιδιωτών ή άλλων ιδρυμάτων, είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο έδωσε εντολή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, να κινηθεί ο Σέρκος Χαρουτουνιάν που ανέλαβε και επίσημα την προεδρία του Οργανισμού.

XAROUTOUNIAN-XATZINIKOLAOU

Γιώργος Κοντονής

1298
0

Κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής-παράδοσης το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου, ο υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι τίθεται ένα ζήτημα «λειτουργικής συνένωσης» του οργανισμού ώστε να αποσαφηνιστεί ποια θα πρέπει να είναι πραγματική η δουλειά του. Υπό αυτό το πλαίσιο, ζήτησε ο Οργανισμός να επικεντρωθεί στην εφαρμοσμένη έρευνα με βάση τις πραγματικές ανάγκες, καθώς «για τη θεωρία υπάρχουν τα πανεπιστήμια». Γι’ αυτό το θέμα, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Σέρκος Χαρουτουνιάν, ο οποίος επανέρχεται στη θέση αυτή μετά από τη θητεία του επί Καρασμάνη, τόνισε ότι ο ΕΛΓΟ έχει αναλάβει να τρέξει 244 προγράμματα, τα οποία σαφώς πρέπει να μειωθούν.

Όσον αφορά τις εκπαιδεύσεις, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να μπουν σε σωστές βάσεις. «Δεν είμαστε στο 1920 που ανησυχούσε ο Συγγρός αν υπάρχει αγροτική εκπαίδευση», ανέφερε, ζητώντας να επαναξεταστεί το όλο πλαίσιο και η χρησιμότητά της. «Παρέχουμε στους νέους εκπαίδευση. Αυτό δεν καλύπτεται από άλλους;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των ελέγχων  ο υπουργός είπε ότι πρέπει να φανεί πόσοι γίνονται και πόσο κοστίζουν τελικά και αν το κοινοτικό πλαίσιο είναι σωστό. Για το τελευταίο, είπε ότι θα πρέπει να γίνει μία τροποποίηση της νομοθεσίας μέχρι τέλος του χρόνου για θέματα που συνδέονται με προδιαγραφές ΠΟΠ/ΠΓΕ. Παράλληλα, έσπευσε να πει ότι και το ανταποδοτικό τέλος των επιχειρήσεων προς τον ΕΛΓΟ, πρέπει να γίνει «πραγματικά ανταποδοτικό» και να συνδεθεί με το κόστος των ελέγχων, μιλώντας παράλληλα και για ενδεχόμενη μείωσή του.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιάν, είπε ότι είναι γεγονός πως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες του οργανισμού, ενώ ζήτησε και βοήθεια για την εκπαίδευση των νέων αγροτών η οποία μένει πίσω, καθώς θα πρέπει να κλείσει μέχρι τον Ιούνιο του 2020. «Πρέπει να κάνουμε 771 προγράμματα. Βασίζομαι σε εσάς», συμπλήρωσε σχετικά. Επιπλέον, ο νέος πρόεδρος έκανε νύξη για τα περιουσιακά του Οργανισμού και τα 37.000 στρέμματα και κτίρια που διαθέτει, θεωρώντας πως πρέπει να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα και όσα τελικά δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν να μεταφερθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία