Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Παρέμβαση για τα πρόστιμα από διακίνηση τσίπουρου διήμερων

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την απαγόρευση διακίνησης χύμα τσίπουρου ως τσίπουρο από μικρούς διήμερους παραγωγούς -επί ποινή 1.000 ευρώ στα καταστήματα εστίασης- με βάση Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης του 2017, επισήμανε, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το Εμπόριο, κ. Νίκο Παπαθανάση

maximostsipouro

2173
0

 Ο Θεσσαλός πολιτικός, που υπήρξε αποδέκτης διαμαρτυριών από παραγωγούς που θίγονται, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο άλλοτε υπουργείο Εμπορίου, εξήγησε ότι «εδώ και πλέον του ενός αιώνα, οι διήμεροι παραγωγοί μπορούν να βράζουν και να διακινούν τσίπουρο χύμα σε καφενεία και καταστήματα εστίασης. Η υλοποίηση της υπουργικής Απόφασης επί ΣΥΡΙΖΑ και η ονομασία που εξειδικεύει η εγκύκλιος του Φεβρουαρίου του 2019 της ΑΑΔΕ ότι το χύμα τσίπουρο θα πρέπει να ονομάζεται “προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων)” πρακτικά καθιστά δυσχερή αν όχι αδύνατη τη διακίνηση του τσίπουρου των διημέρων».

Στη συζήτηση ετέθησαν όλες οι όψεις του θέματος: η δυνατότητα των μικρών παραγωγών να συνεχίσουν να διακινούν απρόσκοπτα το προϊόν τους, το δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει ποιου παραγωγού το προϊόν πίνει, αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «με σεβασμό στο παραπάνω τρίπτυχο, που και οι ίδιοι οι παραγωγοί αποδέχονται, θα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες μικρούς παραγωγούς τσίπουρου αλλά και τσικουδιάς».     

Επιπλέον, ο κυβερνητικός βουλευτής κατέστησε τον αρμόδιο υφυπουργό κοινωνό της έντονης ανασφάλειας των παραγωγών για τις συνέπειες της συμμόρφωσης στην Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση της φορολογίας στο τσίπουρο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία