Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αίτημα στήριξης των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων

Με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη ο Σύλλογος Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών Εφοδίων ζητά την ενίσχυση των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων στο πλαίσιο των μέτρων βοήθειας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

γεωργικα_εφοδια

1665
2

Αναλυτικά στη σχετική επιστολή σημειώνεται:

Τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων στα αστικά κέντρα και στην επαρχία σε όλη την επικράτεια σταδιακά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης γιατί παρόλο που είναι ανοιχτά (βάση ΚΑΔ), ο τζίρος έχει πέσει πάνω από 80 τοις εκατό και από αύριο με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ίσως και εκατό τοις εκατό.

Γι’ αυτό τον λόγο θεωρούμε σαν Σύλλογος, που έχει 500 μέλη σε όλη την Ελλάδα (2500 καταστήματα), τα μέτρα βοήθειας που θα ισχύσουν για όλα τα μαγαζιά, να ισχύσουν ποσοστιαία ανάλογα με την μείωση βάση του περσινού τζίρου.

Υπάρχουν επιταγές, πληρωμές προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, υποχρεώσεις σε προμηθευτές, τράπεζες, κτλ.

Πολλά καταστήματα είμαστε σε απόγνωση, και ειδικά οι επιχειρήσεις, που απευθύνονται σε αγρότες που τα προϊόντα τους γίνονται εξαγωγές, το μέλλον είναι αβέβαιο.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

25-03-2020 22:39Βασίλης Κουκιάσας

Γιατι δεν θα σπείρουν οι αγροτες.Οι τιμές στα εφόδια ανέβηκαν αντι να πεσουν.Ενω οι τιμές των προϊόντων έπεσαν.Τι στηρίξει θελετε δεν ντρέπεστε καθολου.

Απάντηση

25-03-2020 18:39tom

ΚΑΡΤΑ ΑΓΡΟΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ??

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία