Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ακόμα 156 εκατ. για έκτακτες ενισχύσεις στα ταμεία της Βάθη

Για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου τόνισε ότι έχουν εγκριθεί 426 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, ενώ μέχρι σήμερα εξ αυτών έχουν εκταμιευθεί περί τα 270 εκατ. ευρώ, σημείωσε σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

109356364_3840197815996525_9027639081665016505_o

1465
2

Από τα όσα δήλωσε ο κ. Λιβανός, προκύπτει πως μένει ένα υπόλοιπο 156 εκατ. ευρώ για έκτακτες ενισχύσεις αγροτών που έρχονται να περιορίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η πανδημία στον κλάδο που δραστηριοποιούνται.

Όπως είχε γράψει πρόσφατα η Agrenda, το υπουργείο καλείται τις πρώτες εβδομάδες του έτους να αποφασίσει για το ύφος και το μέγεθος μιας ειδικής ενίσχυσης στο βαμβάκι που εκτός του ότι επλήγη από την πανδημία, συμπλήρωσε το 2020 δύο αλλεπάλληλες χρονιές με ιστορικά χαμηλές τιμές για τους παραγωγούς. Σημειώνεται ότι για το 2019 η μέση τιμή κυμάνθηκε πέριξ των 44 λεπτών το κιλό σύσπορο, ενώ για την σοδειά του 2020, τα φιξαρίσματα έκλεισαν πέριξ των 40-42 λεπτών το κιλό.

Επιπλέον υπάρχει μια εκκρεμότητα με τους παραγωγούς Καλαμών από την Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι έμειναν ως γνωστών εκτός της έκτακτης ενίσχυσης που πληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη να είχε δεσμευτεί τότε για μια συμπληρωματική ενίσχυση προς τους παραγωγούς.

Ωστόσο στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός στην ραδιοφωνική συχνότητα που φιλοξενεί εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη δεν επεκτάθηκε σε επιμέρους ζητήματα του αγροτικού χώρου. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

Λιβανός : Προτεραιότητά μας η  ανάδειξη του αγροτοδιατροφικού τομέα ως βασικού πυλώνα της οικονομίας

Η ανάδειξη του αγροτοδιατροφικού τομέα ως βασικού πυλώνα της οικονομίας μας, είναι μέσα στις προτεραιότητες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,5».

Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός, στόχος του είναι η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, την προσπάθεια για Brain Gain  και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που συνδέουν την ψηφιακή γεωργία και τους νέους, κάνοντάς την πιο ελκυστική και αποδοτική.

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η κυβέρνηση τη διαχειρίζεται ορθά, με επάρκεια και σοβαρότητα. Μνημόνευσε, μάλιστα, συγκριτικά στοιχεία με χώρες ανάλογου πληθυσμού όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο., απ όπου προκύπτει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη θέση, αν και όπως είπε, ακόμα και ένας συμπολίτης μας αν μπει στη ΜΕΘ ή αν φύγει από τη ζωή, είναι ένα γεγονός που μας λυπεί όλους,  Σημείωσε ωστόσο ότι ακόμα και όταν γίνονται στραβοπατήματα, άμεσα γίνονται διορθωτικές κινήσεις, με πρώτιστο πάντοτε στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

12-01-2021 19:58ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Βοήθεια στους αμπελουργούς!!!

Απάντηση

12-01-2021 16:36Μάνος

Τους βαμβακοπαραγωγούς κύριοι της κυβέρνησης θα τους στηρίξετε για φέτος λόγο covid 19 ?? Έχει στηριχθεί όλοι η Ελλάδα και μπράβο για την βοήθεια στα μαγαζιά που έχουν μεγάλες απώλειες τζίρου.. Στηρίξατε τους ελεοπαραγογους, στηρίξατε, τους ψαραδες, στηρίξατε τους κτηνοτρόφους... Με τους βαμβακοπαραγωγούς, που και αυτοί είχαν απώλειες τζίρου, και πούλησαν 0,39 λεπτά δεν θα δώσετε κάτι από τα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης..???

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία