BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προσεχώς ο υπολογισμός εργοσήμων εργατών γης στις συντάξεις

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη η εφαρμογή υπολογισμού των εργοσήμων εργατών γης στις συντάξεις, υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας, βάζοντας τέλος στην αναμονή των συνταξιοδοτούμενων αγροτών.

agrotismegalos_2

134
1

Αυτό προκύπτει από σχετική απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπέττυς Σκούφα, αναφορικά με την χρονοβόρα εκκαθάριση των εισφορών του εργοσήμου των εργατών γης, του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Π. Τσακλόγλου.

«Ο ΕΦΚΑ έχει ήδη αποτυπώσει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την ανάπτυξη του λογισμικού που θα πραγματοποιεί την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων με εργόσημο». Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου «Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα μόλις πριν από λίγες ημέρες από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, βρισκόμαστε ήδη στο τελικό στάδιο των ελέγχων του σχετικού λογισμικού, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Επίσης, όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το νόμο Κατρούγκαλου (που ψηφίστηκε το 2016) από 1/1/2017 καταργήθηκε το προϋφιστάμενο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και ορίστηκε νέος τρόπος είσπραξης των εισφορών εργοσήμου, αλλά τόνισε ότι «από τον Μάιο του 2016 και έως τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή για παραπάνω από 3 χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε στο ελάχιστο για την εφαρμογή των νόμων που η ίδια ψήφισε».

Υπενθυμίζεται ότι στην επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίαζε την καθυστέρηση στη διαδικασία υπολογισμού και απονομής των συντάξεων, λόγω εκκρεμότητας στην εκκαθάριση εργοσήμων των ετών 2017, 2018 και 2019, ελλείψει του απαραίτητου λογισμικού στον ΕΦΚΑ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-01-2021 23:11Γιαννης

Που μπαίνω για να δω τα εργοσημα μου;;;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές