Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Επιστροφή του ΣΑΣΟΕΕ κατόπιν 5ετίας στην συνεταιριστική οδό

Με την επιστροφή του Ασώτου μοιάζει η επιστροφή των ΣΑΣΟιτών στην οδό της συνεταιριστικής ενότητας, μετά από πέντε χρόνια διχασμού και παραφωνίας.

ΕΘΕΑΣ_2

912
1

Τελευταία πράξη του δράματος αποτέλεσε η επίσκεψη των τελευταίων εκπροσώπων του ΣΑΣΟΕΕ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, με τον υπουργό να χαιρετίζει την ενιαία και ισχυρή εκπροσώπηση των αγροτών μέσα από τις τάξεις της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως ακολούθως:

 

Ενιαία και ισχυρή εκπροσώπηση των αγροτών μετά από παρέμβαση Λιβανού

Αποκτούν θεσμική εκπροσώπηση

 Οι πρωτοβουλίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ της ΕΘΕΑΣ και του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε είχαν αίσιο αποτέλεσμα. 

Μετά από γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο και από τις δύο πλευρές, επιτεύχθηκε η ενοποίηση του συνεταιριστικού κινήματος, καθώς φτάσαμε σε σύγκλιση απόψεων. 

 

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς, ενοποιείται το συνεταιριστικό κίνημα, μετά από σχεδόν μία πενταετία.   

 

Όπως τόνισε ο ΥΠΑΑΤ κ. Λιβανός, η  ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα εκπροσώπησης όλων των αγροτικών συνεταιρισμών, βάζει τέλος στις χρόνιες παθογένειες του συνεταιριστικού κινήματος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πληρέστερη εκπροσώπηση των αγροτών και την  ανάδειξη μιας νέας υγιούς συνεταιριστικότητας. 

 

Μέσω του ενιαίου φορέα, οι αγρότες αποκτούν θεσμική φωνή  και ισχυρή εκπροσώπηση. 

Ακολουθεί άμεσα η απαιτούμενη (νομοθετική) ρύθμιση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, έτσι ώστε να καταστεί η ΕΘΕΑΣ κοινωνικός εταίρος, να αποκτήσει εκπροσώπηση στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ και να κατοχυρωθεί η χρηματοδότησή της. 

 

O νόμος 4673/2020 «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις» αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα, με την πρόβλεψη για τη σύσταση της ΕΘΕΑΣ. Σήμερα, με την πρωτοβουλία του κ. Λιβανού, γίνεται πράξη η ενιαία εκπροσώπηση των αγροτών από έναν μόνο φορέα, προκειμένου ο θεσμός να είναι βιώσιμος και να μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα στην αναδόμηση του αγροτικού τομέα της χώρας.  

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

02-03-2021 20:18Κακος

Ρε παναγο για τα λαμογια της νέας πασεγες μάλλον της παλιάς το ίδιο κάνει που έσκισαν το συναιτεριστικο κίνημα και οδήγησαν με τις πολιτικές τους σε χρεωκοπία τη πλειοψηφεια των ενώσεων στη χώρα οδηγοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τώρα το παίζουν τιμητες γιατί δε λες κάτι; γιατί είσαι κότα και τους στηρίζεις για να αρπάξεις κανα ξεροκοματο είναι τα ίδια λαμογια που θέλουν να κάνουν τώρα και το οσδε τάχα αυτοί που κανιβαλησαν όλες τις ενώσεις παίρνοντας τη δουλειά χιλιάδων ντόπιων υπαλλήλων. Ποιες είναι η Μαγδαληνες κύριε παναγο.;; ρε ουστ τα παντελόνια λίγοι τα φορούν και σίγουρα όχι εσύ...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία