BACK TO
TOP
Θεσμικά

Παράταση έως 30 Ιουνίου 2021 θητείας διοίκησης συνεταιρισμών

Zητήματα που αφορούν σε παρατάσεις παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων και θητείας οργάνων διοίκησης συνεταιρισμών, αλλά και ρυθμίσεις θεμάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του προγράμματος δακοκτονίας, περιλαμβάνουν τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων.

synetairismoi_5

19
0

Το 1ο άρθρο δίνει τη δυνατότητα στον κάθε περιφερειάρχη με απόφασή του, να παραχωρήσει έως τις 31/12/21, σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή ανέργους, αγροτικά ακίνητα που έμειναν αδιάθετα. «Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη λήξη του χρονικού διαστήματος παραχώρησης αγροτικών ακινήτων».

– Με το 2ο άρθρο παρατείνεται έως τις 30/06/2021 η προθεσμία που λήγει στις 30/04/2021, της διενέργειας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αγροτικών συνεταιρισμών καθώς και η θητεία, που λήγει στις 30/04/2021, των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και των Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών. «Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και είναι αίτημα όλων των αγροτικών συνεταιρισμών».

-Με το 3ο άρθρο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στον «Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό-Δήμητρα». Συγκεκριμένα, επικαιροποιείται ο κατάλογος των φορέων που εντάσσονται στο θεσμικό πλαίσιο της έρευνας, με την προσθήκη του ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε αυτόν. «Μέχρι τώρα ήταν μόνο όργανα του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, τώρα εντάσσεται το σύνολο του οργανισμού».

– Με το 4ο άρθρο, δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης προσυμβατικού έργου δακοκτονίας και για το έτος 2021. Αντιμετωπίζεται έτσι το ζήτημα της έγκαιρης και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας έως τους μήνες Μάιο και Ιούνιο τρέχοντος έτους, κατά τους οποίους πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες των δολωματικών ψεκασμών, ώστε να εξασφαλιστεί η ποσότητα και η ποιότητα των προϊόντων των ελαιοκαλλιεργητών.

 

Αναλυτικά οι προτεινόμενες διατάξειςδιαθέσιμες εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές