Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αναδιαμόρφωση ΟΕΒ και νέο υπό εξέταση σύστημα τιμολόγισης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαβούλευση για την αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ΟΕΒ.

1-9

71
0

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαβούλευσης για την αναδιαμόρφωση των ΟΕΒ, ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου επισήμανε ότι προωθούνται μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην εξασφάλιση εισπραξιμότητας και στην κεντρικοποίηση, ενώ παράλληλα διερευνάται και η εισαγωγή ενός νέου συστήματος τιμολόγησης. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Με σταθερούς ρυθμούς και βάσει προγραμματισμού εξελίσσεται η εκτενής διαβούλευση με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την αναδιαμόρφωση και ανασυγκρότηση του θεσμικού πλαισίου των ΤΟΕΒ -ΓΟΕΒ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου με εκπροσώπους των ΓΟΕΒ όλης της χώρας, στην οποία και συζητήθηκαν εκτενώς οι αδυναμίες που παρουσιάζουν σήμερα οι ΟΕΒ και οι κατευθύνσεις βελτίωσης και εξέλιξης, που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν.  Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ.

Με βασική επιδίωξη την αναβάθμιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων η σχετική διαβούλευση και η ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων αναμένεται να συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και δεύτερο κύκλο συζητήσεων με τους εκπροσώπους όλων των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου: «Συζητάμε όλοι μαζί σχετικές προτάσεις και ιδέες με κοινό σκοπό να διαμορφώσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό των ΟΕΒ. Στο ΥΠΑΑΤ έχουμε επιλέξει να επενδύουμε στο διάλογο, να πραγματοποιούμε πραγματικές και όχι εικονικές διαβουλεύσεις και να καλλιεργούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το κλειδί για να προχωρήσει μπροστά ο πρωτογενής τομέας της χώρας».

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονόμου επισήμανε αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται: «Σκοπός είναι η αναμόρφωση να κινείται προς την κεντρικοποίηση και τη εξασφάλιση της εισπραξιμότητας, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα συνενώσεων των ΤΟΕΒ μέσω ενός αδιάβλητου μηχανισμού, προκειμένου να επέλθει μία εις βάθος εξυγίανση. Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η εισαγωγή ενός νέου συστήματος τιμολόγησης που θα βασίζεται στις κοινοτικές οδηγίες και θα είναι ανταγωνιστικό ως προς τη εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, αλλά και η εισαγωγή μίας νέας λογικής λειτουργίας με πρότυπους κανονισμούς, που θα προάγουν τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα επέκτασης των Οργανισμών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία