Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Δέσμευση Λυκουρέντζου για μη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών 2021

Διαβεβαίωση ότι δεν θα αποκλειστούν από την συνδεδεμένοι οι βαμβακοπαραγωγοί που δεν πέτυχαν το όριο κιλών λόγω «Ιανού» και ότι πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για το 2021, έλαβε βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου από τον διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σε συνάντησή τους την Πέμπτη 13 Μάη.

01_185868068_2912442675695016_3363332869093421747_n

157
1

Γύρω από τις επιπτώσεις των ζημιών που έφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δύο ετών καθώς και τις επιπτώσεις που αυτά έχουν σε βαμβάκι, επιτραπέζια και βιομηχανικά αχλάδια κινήθηκε η συζήτηση της  Στέλλα Μπίζιου με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Οι βαμβακοπαραγωγοί που επλήγησαν από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ δεν θα χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση ακόμη και αν δεν πέτυχαν το πλαφόν των 260 κιλών ανά στρέμμα.

Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σπήλιος Λιβανός σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο προχωρούν στην τάχιστη ολοκλήρωση των ενστάσεων των παραγωγών, ώστε να αποσταλούν τα πορίσματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός του Μαΐου προκειμένου άμεσα να καταβληθούν οι συνδεδεμένες του 2020».

Την παραπάνω διαβεβαίωση έλαβε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου από τον διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στη συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Οργανισμού.

Η κα Μπίζου ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο νέα προθεσμία προκειμένου να δηλωθούν οι ζημιές από τις παγωνιές του Μαρτίου-Απριλίου στα σιτηρά, αφού όπως τόνισε η Λαρισαία βουλευτής τώρα «φαίνονται» οι ζημιές κι εκείνος δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για το 2021.

Σχετικά με τις προσλήψεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών του τοπικού ΕΛΓΑ, ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να καλεί τους επιτυχόντες από τον υφιστάμενο κατάλογο και εφόσον αυτός εξαντληθεί, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 20, το οποίο προβλέπει πως καλύπτονται θέσεις εργασίας για έκτακτες ανάγκες μέσω ειδικής προκήρυξης ανά τοπικό υποκατάστημα.

Η κα Μπίζιου έθεσε επίσης το ζήτημα των πρόσφατων καταστροφών στα επιτραπέζια και βιομηχανικά αχλάδια, εξηγώντας στον διοικητή του ΕΛΓΑ πως η ανησυχία για το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλη και πως έχει πραγματοποιηθεί ήδη στον Τύρναβο αυτοψία της ΔΑΟΚ, για να λάβει τη διαβεβαίωση πως μόλις ο ΕΛΓΑ λάβει το πόρισμα της αυτοψίας θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία.

Η ατζέντα της συζήτησης μεταξύ της κας Μπίζιου και του κ. Λυκουρέντζου έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ ώστε αυτός καλύτερα να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγροτικής οικονομίας. «Στόχος μας είναι η δημιουργία των εργαλείων εκείνων που θα επιτρέπουν την ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών και συνεπώς την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων», τόνισε η κα Μπίζιου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-05-2021 13:27Θοδωρής

Ολο αύξηση αύξηση αύξηση...στο εφκα στον ελγα στα φάρμακα παντού...ας ακούσουμε μια φορά και για μείωση.....Α ναι...ξεχασα..ακουμε στις τιμες τον προϊόντων....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία