BACK TO
TOP
Θεσμικά

Έως 2 Ιουλίου οι αιτήσεις ενίσχυσης σε πατάτα και κηπευτικά

Από την Τετάρτη 2 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα μείνει ανοιχτό το σύστημα υποβολής Αίτησης Άμεσης Επιχορήγησης στους τομείς υπαίθριου καρπουζιού (140 ευρώ ανά στρέμμα), καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας (205 ευρώ ανά στρέμμα), εκτροφής βουβάλων και θερμοκηπιακών καλλιέργειων (210 ευρώ ανά στρέμμα στο αγγούρι και 500 ευρώ στην τομάτα), σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

pata3

91
3

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στους τομείς τομείς:

α) υπαίθριου καρπουζιού, mini και obla στην Επικράτεια,

β) της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας στην Επικράτεια,

γ) των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε τομάτες και αγγούρια σε όλη την επικράτεια εξαιρουμένης της Κρήτης,

δ) της βουβαλοτροφίας στην Επικράτεια,

οι οποίοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:

  1. Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος αιτήσεων 2020, όπως αυτή ελήφθη υπόψη για την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2020.
  2. Ειδικά για τους εκτροφείς βουβάλων δικαιούχοι είναι οι εκτροφείς ελληνικού βούβαλου που είναι εγγεγραμμένοι στο γενεαλογικό βιβλίο της ως άνω φυλής που τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  3. Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε κατά τα οριζόμενα στην περ. 4 της υποπαρ. Β10 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

Την Αίτηση μπορούν να την υποβάλλουν οι παραγωγοί εφόσον έχουν κωδικό online στη διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης της ΕΑΕ 2020 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19 -> Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης Υπαίθρ. Καρπουζιού Φθιν.Καλοκ.Πατάτας Θερμ.Καλ.Κρήτης, Βουβαλοτροφία

Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59.

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

02-06-2021 20:08Χρηστος

Όλες οι επισπορες έμειναν εκτος

Απάντηση

02-06-2021 20:06Χρηστος

Όλες η επισπορες έμειναν εκτός για ποία λεφτα θα πάρουμε,

Απάντηση

02-06-2021 13:35Γιάννης

Ενίσχυση για τα περσινά βαμβάκια που μας πήραν τζάμπα λέγανε όλο το χειμώνα και τώρα εξαφανιστήκανε ολα. Ούτε λόγος πλέον από τα υπουργάκια της κυβέρνησης.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές