BACK TO
TOP
Θεσμικά

Ανάκαμψη αγοράς επιτραπέζιας ελιάς και ανασύνταξη βλέπει η ΔΟΕΠΕΛ

Μια ανάκαμψη στην αγορά επιτραπέζιας ελιάς έπειτα από μια διετή αποδυνάμωση των οικονομικών αποτελεσμάτων προλογίζει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση (ΔΟΕΠΕΛ), η οποία στο πλαίσιο των εργασιών της 6ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, προέβη σε έναν απολογισμό της χρονιάς εν είδη ανασύνταξης των δυνάμεών της.

σδσ_2

52
0

Οι εμπορικές επιδώσεις των βασικών ποικιλιών κατά την προηγούμενη εμπορική χρονιά, η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση εκδίκασης από το ΣτΕ περί ακύρωσης της απόφασης .331/20735/26.2.2018/ΦΕΚ 648/Β που ήρε τα εμπόδια στις εξαγωγές Καλαμών αλλά και η εμπλοκή στην υλοποίηση των προγραμμάτων ΟΕΦ βρέθηκαν στην ατζέντα της συνέλευσης.

 Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά δεδομένα, ο πρόεδρος της ΔΟΕΠΕΛ, Γιώργος Ντούτσιας, εκτίμησε ότι η αγορά αρχίζει να ομαλοποιείται και ότι από το φθινόπωρο 2021 θα οδηγηθεί στα κανονικά επίπεδα.

 Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τους λόγους μη αποδοχής του Προγράμματος της ΔΟΕΠΕΛ στο πλαίσιο των Καν.(ΕΕ) 1308/2013 και 611/2014 για Ο.Ε.Φ. που γνωστοποιήθηκαν με έγγραφο στο ΥπΑΑΤ τονίζοντας ότι, ο τρόπος ελέγχου και κατανομής των κονδυλίων θέτει σε αμφισβήτηση :

  • τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων
  • τον τρόπο ενημέρωσης των ενδιαφερομένων
  • τα αποτελέσματα του ελέγχου
  • την πλήρη αδιαφάνεια

 Για την «υπόθεση Καλαμών», ο ίδιος στάθηκε στο ότι οι προσφεύγοντες κατά της Απόφασης Μεσσήνιοι δεν εμποδίζονται καθόλου να πωλούν και να εξάγουν το προϊόν τους και με την ονομασία της προέλευσης ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”/PDO «Elia Kalamatas» και με τον εμπορικό τύπο της ποικιλίας Kalamata olives.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕΠΕΛ:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές