BACK TO
TOP
Θεσμικά

Εκτός 3 εξωγεωργικά εισοδήματα για εγγραφή «κατ' επάγγελμα αγρότη»

Δεν θα προσμετρώνται στο εξωγεωργικό εισόδημα, για να είναι κανείς κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και άρα να δικαιούται το αφορολόγητο, οι συντάξεις λόγω θανάτου, οι αντιμισθίες των αιρετών Ο.Τ.Α. και το επίδομα διατροφής τέκνων και το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με απόφαση των Λιβανού-Βεσυρόπουλου. Παράλληλα, ως αγροτικό εισόδημα λογίζεται πλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το εισόδημα που προέρχεται από εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος μικρότερης των 500 KW, αντί των 100KW που ίσχυε μέχρι πρότινος.

young_farmer

Γιώργος Κοντονής

602
1

Όπως είναι γνωστό, η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για κατ' επάγγελμα αγρότες προϋποθέτει ότι το 50% του συνολικού εισοδήματος των εγγραφομένων να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα. Με την εξαίρεση αυτών των εξωγεωργικών εισοδημάτων, διευρύνεται ο αριθμός των δικαιουμένων εγγραφής στο Μητρώο, ενώ συγχρόνως διορθώνονται κάποιες στρεβλώσεις, σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ αναφέρει:

Απόφαση Λιβανού – Βεσυρόπουλου για εισοδήματα που δεν θα συνυπολογίζονται για τις ανάγκες εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, προβλέπονται νέες κατηγορίες εισοδημάτων, τα οποία αφαιρούνται του συνολικού εισοδήματος όπως αυτό υπολογίζεται για τις ανάγκες εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών. Κατά τον τρόπο αυτό, διευρύνεται ο αριθμός των δικαιουμένων εγγραφής στο Μητρώο, ενώ συγχρόνως διορθώνονται κάποιες στρεβλώσεις.

Πρόκειται για τις συντάξεις λόγω θανάτου, τις αντιμισθίες των αιρετών Ο.Τ.Α., το επίδομα διατροφής τέκνων και το κοινωνικό μέρισμα.

 Υπενθυμίζεται ότι  η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών προϋποθέτει ότι το 50% του συνολικού εισοδήματος των εγγραφομένων προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.

Παράλληλα, ως αγροτικό εισόδημα λογίζεται πλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το εισόδημα που προέρχεται από εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος μικρότερης των 500 KW, αντί των 100KW που ίσχυε μέχρι πρότινος.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-10-2021 22:35θωμας

καλησπερα ερωτω και παρακαλω την αποψη σας , Αν συγκρινεται το καθαρο εισοδημα οπως καταχωρειται στη δηλωση Ε1 ,, μετα απο υποβολη της Ε3 ,,οπου καταχωρειται και συνυπολογιζονται και οι ενισχισεις ΟΠΕΠΕΠΕ κλπ,, η το ακαθαριστο εισοδημα . Αποψη μου ειναι οτι λαμβανεται υπ υψη το ακαθαριστο ΕΠΕΙΔΗ κατα πρωτο η διαταξη αναφερει το συνολικο εξωαγροτικο εισοδημα και οχι ρητα το καθαρο ..και αφου ,,απο τα εσοδα ,,αφαιρουνται τα εξοδα,, Αν δηλαδη ενας αγροτης ,,ειχε εσοδα 1000 και αγορασε ειδη προιόντα =λιπασμα κλπ 1000 Ε ,,ΤΟΤΕ ... εσοδα μηδεν 0 ,, Που πηγαν τα 1000 Ε ..των εξοδων ;;δεν ηταν εσοδο ;;; Αν ,,συμφωνα με την προσφατη ΚΥΑ ..για την μη προσμετρηση , οπως το κοινωνικο μερισμα ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ στο εξωαγροτικο ,,,ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗς

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές