BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προαναγγελία Λιβανού για αγροτικό πετρέλαιο και ελαφρύνσεις εισροών

Οικονομικές ελαφρύνσεις στο αγροτικό πετρέλαιο προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, λέγοντας πως βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν και μέτρα διευκόλυνσης για τα αγροτικά εφόδια εφόσον παρατηρηθεί πρόβλημα ανατιμήσεων.

petreleio

Γιώργος Κοντονής

128
3

Αναφερόμενος ειδικότερα στο κύμα ανατιμήσεων που επηρεάζει και την αγροτική παραγωγή μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, ο κ. Λιβανός ανέφερε ειδικότερα ότι «για την ώρα, στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρξουν οικονομικές ελαφρύνσεις στο αγροτικό πετρέλαιο κάτι το οποίο ο ίδιος διεκδικώ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.». «Το μεγαλύτερο κύμα αυξήσεων παρατηρήθηκε στις ζωοτροφές και γι’ αυτό ανακοινώθηκε ήδη από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ η μείωση του ΦΠΑ στο 6%. Οι ανατιμήσεις είναι κάτι που θα παρακολουθείται στενά και εφόσον παρατηρηθεί πρόβλημα και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στα αγροτικά εφόδια, θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να διευκολυνθούν οι αγρότες.», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η παραπάνω δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια των μηνυμάτων οικονομικής εξάντλησης που εκπέμπουν το τελευταίο διάστημα οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις της χώρας, με το κόστος της ενέργειας να βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, συνθλίβοντας επί της ουσίας, το εισόδημα των αγροτών, κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη θέσπισης μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ή την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση, με άλλα κράτη της ΕΕ, στα οποία το κόστος των καυσίμων αποτελεί μόλις το 3,5% περίπου του συνολικού κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με στοιχειά της Eurostat, στην χώρα μας το ποσοστό αυτό αγγίζει περίπου το 10%. Η διαφορά αυτή οφείλεται στον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου που ισχύει στην χώρα μας.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

17-09-2021 12:05Βοσκος

Μπεεεεε

Απάντηση

17-09-2021 02:01ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑΤΑ " "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ. ΑΠΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ; ΓΙΑΤΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ; ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 37 ΔΙΣ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΜΑΣΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΦΤΑΝΕΙ

Απάντηση

16-09-2021 18:49ΑΓΡΟΤΗΣ

Κοροϊδεύει για άλλη μια φορά

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές