Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πρόβλημα οι κενές συσκευασίες φαρμάκων σύμφωνα με γεωπόνους

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γεωπόνων Εμπόρων Γεωργικών εφοδίων κάνει έκκληση στο Υπουργείο και στον ΕΣΥΦ για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου διαχείρισης κενών συσκευασιών.

φυτοφαρμακα-κενα_2

47
0

Ουσιαστικό διάλογο για το ζήτημα των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων ζητούν με ανακοίνωση τους ζητούν εκπρόσωποι Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, οι οποίοι αναφέρουν τις ντροπιαστικές εικόνες που έχουν παρατηρηθεί ανά την επικράτεια, με ρέματα και όχι μόνο να έχουν γεμίσει με κενές συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων.

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση όσον αφορά στην διάθεση-διαχείριση κενών συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων είναι δραματική. Στην χώρα μας δεν υλοποιείται κανένα σύστημα διαχείρισης των κενών συσκευασίας με αποτέλεσμα ντροπιαστικές εικόνες με την ανεξέλεγκτη διάθεση κενών συσκευασίας σε ρέματα ή όπου αλλού φανταστεί κανείς και τη δημιουργία εστιών ρύπανσης.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει και να μπουν φιλόδοξοι μα και ρεαλιστικοί στόχοι συλλογής και διαχείρισής τους.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προτάσεις και έχουμε γίνει γνώστες σχεδίου ΚΥΑ, που κατά τη γνώμη μας είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και εναποθέτουν το βάρος της συλλογής κενών συσκευασιών, συνοδευόμενο και από άλλες σχετικές εργασίες, αποκλειστικά στα καταστήματα εμπορίας γεωργικών εφοδίων.

Ο διάλογος που έχουμε επιδιώξει τόσο με την πολιτεία όσο και με τους εκπροσώπους των εταιριών παραγωγών ή διακινητών ΦΠΠ δεν έχει υπάρξει μέχρις ώρας διαφωτιστικός. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τους ακριβείς σχεδιασμούς.

Από την πλευρά μας, έχουμε διατυπώσει τόσο στο Υπουργείο όσο και στον ΕΣΥΦ, τις απόψεις μας επι όσων μας έχουν γίνει γνωστά και έχουμε κάνει προτάσεις που τις θεωρούμε βιώσιμες και αποτελεσματικές.

Περιμένουμε να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος γύρω από αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, με τη συμμετοχή τόσο τη δική μας όσο και εκπροσώπων αγροτών αλλά και της αυτοδιοίκησης ώστε να επιλεχθεί το βέλτιστο μοντέλο.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε κανένα αιφνιδιασμό και επιμένουμε ότι η επιτυχία του όποιου συστήματος προϋποθέτει τη συνεργασία και συμφωνία όλων των μερών που εμπλέκονται στη παραγωγή, διαχείριση και χρήση ΦΠΠ.

ΤΗΝ ΠΑΡΟΎΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία