Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Από 11 έως 22 Οκτωβρίου οι αιτήσεις πιστοποίησης Γεωργικών Συμβούλων

Νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων φυσικών προσώπων για την πιστοποίησή τους ως Γεωργικοί Σύμβουλοι και την εγγραφή τους στο Μητρώο ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα, η οποία ορίζεται από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Dimitra_2_2

590
1

Η νέα προθεσμία, στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 39637/26.07.2021 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κρίθηκε αναγκαία, λόγω του πλήθους των αιτημάτων ενδιαφερομένων, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί κατά τη δημοσίευση της πρόσκλησης και αφορά:

  1. Τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γεωργικοί Σύμβουλοι (Γ.Σ.) και να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο
  2. Τους ήδη εγγεγραμμένους στο Μητρώο Γ.Σ. που επιθυμούν και δύνανται, βάσει του βασικού τίτλου σπουδών τους, να πιστοποιηθούν σε επιπλέον θεματικά πεδία
  3. Τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Γ.Σ. στο 9ο θεματικό πεδίο «Συμβουλές για το σχεδιασμό της εφαρμογής Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης», που επιθυμούν να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους στο εν λόγω θεματικό πεδίο. Επισημαίνεται ότι, λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του Σύστηματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα σειράς AGRO 2), για τη διατήρηση της πιστοποίησης είναι υποχρεωτική η επιτυχής παρακολούθηση του σχετικού προγράμματος επιμόρφωσης. Σε αντίθετη περίπτωση αναστέλλεται η πιστοποίηση των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Γ.Σ., στο εν λόγω θεματικό πεδίο, έως την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος επιμόρφωσης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στη διαδικτυακή εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις http://agroadvisors.elgo.gr.

Για την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν τις οδηγίες του σχετικού εγχειριδίου οδηγιών.

Η Πρόσκληση και το «Εγχειρίδιο οδηγιών για την υποβολή αίτησης Γ.Σ.» είναι αναρτημένα στον διαδικτυακό τόπο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr) στη διαδρομή https://www.elgo.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=155&It... , καθώς και στη διαδικτυακή εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις http://agroadvisors.elgo.gr, στην ενότητα «Νέα-Ανακοινώσεις».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-10-2021 00:54OΡΦΈΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Καλά σε αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(δεύτερο συνθετικό) όπως θέλει να λέγεται σε αυτή τη διαδικασία ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ, από την πάγια επαναλαμβανόμενη προκήρυξη(μπούσουλας εν προκειμένου),-βρίθει όμως άλλων ειδικοτήτων ακόμη και τεχνολογικά υποδεέστερων- ο κυριότερος πολλαπλασιαστής του τελικού γινομένου του εγχειρήματος, αυτός της ειδικότητας του Τεχνολόγου Τροφίμων{Ανώτατη Εκπαίδευση}, της δυσκολότερης στη φοίτηση επιστήμης του χώρου. Άλλωστε όλοι οι επί μέρους συντελεστές ΤΟΥ Παραγωγικού Εγχειρήματος, από τη σπορά μέχρι το τελικό προϊόν όπως ο θεσμός ευαγγελίζεται αποσκοπούν στην ποιοτική παραγωγή Τροφίμων. Πόσοι όμως από τις ειδικότητες θέματος μπορούν αυτή να υποστηρίξουν πλην ελαχίστων σε όλα τα στάδια μεταποίησης μέχρι το τελικό προϊόν της κατανάλωσης?. Τώρα εάν υπάρχει εσκεμμένη συντεχνιακά η(διαζ) ακόμη χειρότερα από άγνοια ολόκληρου Υπουργείου, απουσία της ειδικότητας αυτής {πολλοπλασιαστής εν προκειμένου), ΤΟ ΓΙΝΌΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΉΜΑΤΟΣ θα είναι το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία