Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αντιδράσεις για την πρόταση κατάργησης συνδεδεμένης στο ρύζι

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις του αποφάσισε το ΔΣ της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ρυζιού έπειτα από συνεδρίαση την Παρασκευή 19/11 μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα τις εξελίξεις που προκύπτουν από την προετοιμασία κατάρτισης από το Υπουργείο του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ.

Ρυζοκαλλιεργειες_2

98
0

Στην ανακοίνωσή της, η Διεπαγγελματική αναφέρει την αντίρρησή της στην πρόταση κατάργησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο προιόν, όπως επίσης και την απουσία εξαίρεσης της ορυζοκαλλιέργειας στην υπουργική πρόταση για τα στρεμματικά πριμ του νέου πρασινίσματος, ως καλλιέργεια φιλική προς το περιβάλλον.

Η ανακοίνωση του ΔΣ:

«Την Παρασκευή 19/11/2021 συνεδρίασε  μέσω  τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ της      Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ρυζιού ,με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που  προκύπτουν από την προετοιμασία κατάρτισης από το Υπουργείο  του στρατηγικού σχεδίου της χώρας μας, βάση του οποίου θα εφαρμοστεί η ΝΕΑ ΚΑΠ.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την πλήρη και κατηγορηματική αντίρρηση του όσον αφορά την πρόταση για κατάργηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο ρύζι.

Επίσης συζητήθηκε η πρόταση του Υπουργείου για τα οικολογικά σχήματα (ecoschemes ) στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται  καμία εξαίρεση για την ορυζοκαλλιέργεια  ,κάτι που υπήρχε στην προηγούμενη ΚΑΠ ,στην οποία το ρύζι εξαιρούνταν από τις υποχρεώσεις του πρασινίσματος ως καλλιέργεια φιλική προς το περιβάλλον.

Είναι ορατός ο κίνδυνος εάν εφαρμοστούν με αυτόν τον τρόπο τα παραπάνω ,η ορυζοκαλλιέργεια να δεχθεί τεράστιο πλήγμα την στιγμή που η επισιτιστική κρίση στον κόσμο γιγαντώνεται  και η  ύπαιθρος ερημώνει .

Το Δ.Σ  θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό  προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις του».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία