Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Στην Αθήνα για συνδεδεμένες και αποζημιώσεις κατεβαίνει η Ζαγορά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα με σκοπό τη μεταβίβαση αιτημάτων παραγωγών στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Δράκειας και Αγιάς.

trackter_1

99
0

Στα κεντρικά αιτήματα των παραγωγών από τη μαγνησία που αποφάσισαν να κατέβουν στην Αθήνα περιλαμβάνεται η επιστροφή των μήλων και των αμυγδάλων στη λίστα με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, μαζί με την διεκδίκηση έκτακτης ενίσχυσης σε παραγωγούς μήλων, αφού είδαν, όπως επισημαίνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, τα εισοδήματά τους να κατρακυλούν εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας τους προηγούμενους μήνες.

 

Αναλυτικά το κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας αναφέρει:

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και ο Αγροτικός Σύλλογος Δράκειας αποφασίσαμε την κλιμάκωση του αγώνα μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ζαγοράς για το γνωστό πρόβλημα με τα μήλα και άλλα προϊόντα της περιοχής  την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή η κλιμάκωση αποφασίστηκε να έχει την μορφή της συγκέντρωσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Η συγκέντρωση θα γίνει σε συνεργασία με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, με τους Αγροτικούς Συλλόγους του δήμου Αγιάς.

   Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα όπου θα δώσουμε τα αιτήματα μας στον αρμόδιο υπουργό.

Για την συμμετοχή και την κάθοδο με τα λεωφορεία οι συνάδελφοι αγρότες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test της προηγούμενης ημέρας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε ανυποχώρητα:

  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και όσους πραγματικά παράγουν. Όσο όμως ισχύει το καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης θεωρούμε αδιανόητη και ως σκέψη να κοπεί από τα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα αρπάζοντας κυριολεκτικά από την τσέπη των παραγωγών χιλιάδες ευρώ.
  • Να ενισχυθούν τα μήλα και να υπάρχει κάλυψη της απώλειας εισοδήματος αφού είναι προϊόν που υπέστη σοβαρή οικονομική ζημιά από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πολύ περισσότερο αφού είναι παραγωγή η οποία είχε δεχτεί συντριπτικό πλήγμα και έπεσαν οι τιμές στα τάρταρα από το εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία και ουδέποτε αποζημιωθήκαμε για την απώλεια εισοδήματος.
  • Να ενταχθούν τα κεράσια στα προϊόντα που λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.
  • Να δοθούν άμεσα οι προκαταβολές από τον παγετό της 9ης Απριλίου και ως τέλος του χρόνου να γίνει η συνολική εξόφληση της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% για όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους την παραγωγή και το κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Να μειωθεί εδώ και τώρα το τεράστιο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ΔΕΗ, τιμές σε μέσα και εφόδια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ.

Όλοι στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Παλεύουμε για την επιβίωση μας! Να μην λείψει κανείς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία