BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κρίσιμες συσκέψεις αγροτών με φόντο μπλόκα από Φεβρουάριο

Τον τρόπο κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων με ορίζοντα τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου καλούνται να αποφασίσουν αγροτικοί σύλλογοι σε ολόκληρη τη χώρα, με τις προγραμματισμένες για το Σάββατο 29 Ιανουαρίου συσκέψεις σε Φάρσαλα και Γιαννιτσά να καθορίζουν τα επόμενα βήματα.

kinitopoiiseis_2

980
0

Τα σχέδια που επεξεργάζονται αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνουν καταλήψεις σε γραφεία οργανισμών που λειτουργούν υπό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και μπλόκα στις εθνικές οδούς, εφόσον όμως υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από τον αγροτικό κόσμο, ώστε να υποστηρίξει τις προσπάθειες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι αγρότες έχουν βάλει στο στόχαστρο την από αδύναμη έως αντιπαραγωγική ατζέντα του Σπήλιου Λιβανού, με τον υπουργό να μετρά εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα δημοφιλίας στους αγροτικούς κύκλους. 
Άλλωστε τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, αναφέρουν παραγωγοί, ενώ κάθε ημέρα που περνά συνειδητοποιούν το μέγεθος των επιπλοκών ενόψει της νέας σποράς αλλά και των ψαλιδιών που επέρχονται ενόψει της επόμενης ΚΑΠ που ξεκινά το 2023.

Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την υπόθεση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, με την τελευταία εξέλιξη -κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή- να αναφέρει ότι θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο θα ενεργοποιηθεί η έκπτωση στο ρεύμα.

Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Θεσσαλίας και οι τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Στην Πανθεσσαλική σύσκεψη καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι αγρότες μέσα σε κλίμα ομόνοιας και ενότητας, ώστε να συζητηθούν -σύμφωνα με τοπικά μέσα- οι περαιτέρω κινήσεις του αγροτικού κινήματος και ιδιαίτερα ο τρόπος κλιμάκωσης του αγώνα, είτε με την μορφή αγροτικών μπλόκων, είτε με άλλες μορφές αγώνα, όπως καταλήψεις σε κτίρια Οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στα Γιαννιτσά οι Μακεδόνες

Το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Μακεδονίας στα Γιαννιτσά προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, με τα σενάρια αυτήν τη στιγμή να περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόμενο καθόδου των τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και μπλόκα.

Δευτέρα με τρακτέρ και νέες συσκέψεις

Την απόφασή τους ότι αγωνιστικά θα υπερασπιστούν το βιος τους και το δικαίωμά τους να ζουν από την παραγωγή τους διατράνωσαν οι αγρότες των Βασιλικών που συμμετείχαν στη σύσκεψη που κάλεσε στα γραφεία του Συνεταιρισμού, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος κλιμακώνει τη δράση του με νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 31 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στην Επανομή στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ζεσταίνονται τα τρακτέρ στα Χανιά

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των αγροτοκτηνοτρόφων στην Κρήτη για τις αυξήσεις σε ρεύμα και εφόδια, καλώντας σε μαζική πανχανιώτικη κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου με σημείο συνάντησης τον κόμβο των Μουρνιών, ακριβώς 10 μέρες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική ΔΕΗ την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων (ΕΟΑΣΧ) να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στη μεγάλη παγχανιώτικη κινητοποίηση τη Δευτέρα 31 Γενάρη, με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές