BACK TO
TOP
Θεσμικά

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες της Νίκαιας, συντονισμός Μακεδόνων

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήραν σε σύσκεψη στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας.

mplokathina

1338
0

Τα μέλη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων βρίσκονται παράλληλα σε επαφή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συναντηθούν μαζί τους, να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους και να ακούσουν τις προτάσεις τους.

Συσκέψεις στα μπλόκα της Μακεδονίας 

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

Έπειτα από μια κίνηση αιφνιδιασμού με αυθόρμητο μπλόκο σε κοντινή αερογέφυρα από το αρχικό σημείο συνάντησης, αγρότες από τα χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να παρακάμψουν τα εμπόδια της τροχαίας, με τα πρώτα κομβόι τρακτέρ να καταφθάνουν το αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου στην αερογέφυρα Θέρμης.
Νωρίτερα, προσκόμματα της τροχαίας απέτρεψαν την προσέγγιση της αερογέφυρας της Θέρμης, σημείο στο οποίο είχαν δώσει ραντεβού με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κτηνοτρόφοι και αγρότες των οικισμών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, σε μια απόπειρα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους για το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες θα παρατάξουν τα μηχανήματά τους κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, πιθανότατα στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να κλείσουν το δρόμο και εκεί θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους και θα λάβουν αποφάσεις για την επόμενη κίνησή τους η οποία όποια κι αν είναι θα εκδηλωθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.



Στον Γεωργαντά την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, με τον ίδιο να τους απαντά ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στο Μαξίμου, αφού θα συναντηθεί κατ ιδίαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Πέμπτης. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο πλευρές έχουν κανονίσει συνάντηση για την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στη Βάθη.

Σύσκεψη στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης 17 του μήνα είχαν και στο μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος της διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Κιλκίς – Σερρών, με σκοπό να αποφασίσουν τί θα κάνουν αύριο.

Στο νομό Σερρών περίπου 50 τρακτέρ παραμένουν, από την περασμένη Δευτέρα, εκατέρωθεν του οδοστρώματος στο ύψος του κόμβου προς τον Προμαχώνα, χωρίς και εδώ να παρακωλύουν την κυκλοφορία. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Νομαρχίας, ενώ οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι του νομού θα συναντηθούν γύρω στις 12 το μεσημέρι, όπως κάθε μέρα, για να δουν το πρόγραμμα δράσης της ημέρας.

Στη δυτική Μακεδονία οι αγρότες της Καστοριάς, που έχουν τα τρακτέρ τους, μια δύναμη περίπου 50-60 μηχανημάτων, στο χώρο όπου γίνεται η εμποροπανήγυρις του Άργους Ορεστικού, είναι προγραμματισμένη στις 18:00 μ.μ. της Πέμπτης ανοικτή συνέλευση, ενώ την Παρασκευή 18 του μήνα στις 12:00 το μεσημέρι θα υπάρξει συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος της Εγνατίας οδού, χωρίς τρακτέρ, στο ύψος της Αερογέφυρας του Άργους Ορεστικού. Το τοπικό συντονιστικό μετείχε την Τετάρτη σε ανάλογη κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης του νομού τους οποίους προσκάλεσε στη διαμαρτυρία της Παρασκευής, ενώ στο σημείο είναι πιθανό να μεταβούν και αγρότες από τα χωριά του Αμυνταίου και της Βεγορίτιδας οι οποίοι έχουν παρατάξει τρακτέρ δίπλα στον επαρχιακό δρόμο στο ύψος του Αντιγόνου.

Στην Κοζάνη το νέο μπλόκο που έχει στηθεί στο ύψος του κόμβου προς Ελασσόνα και Λάρισα, πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα το μεσημέρι με σκοπό να αποφασιστεί για την Παρασκευή 18 του μήνα, πιθανότατα, ένας ολιγόωρος αποκλεισμός του οδοστρώματος στο σημείο.

Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη η συντονιστική επιτροπή αναμένει, πριν κάνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση, από τον Περιφερειάρχη να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του και να οργανώσει την επίσκεψη στην περιοχή των προέδρων του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ενδεχομένως και του υπουργού. Αν δεν υπάρξουν νέα σύντομα, η συνέλευση θα αποφασίσει το επόμενο βήμα.




 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές