Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Έγκριση Βουλής για 47 εκατ. κτηνοτρόφων και αγροτικό πετρέλαιο

Ψηφίζεται την Τρίτη 12 Απριλίου από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 2% επί του τζίρου του 2021, συνολικού ύψους 47 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ψηφίζεται και η ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού με 60 εκατ. ευρώ για το αγροτικό Πετρέλαιο.

petreleio

535
0

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε δεσμευτεί για την καταβολή της ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους πριν από το Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της κυβέρνησης, η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, τοποθετείται τον Νοέμβριο.

Τα παραπάνω ποσά περιλαμβάνονται σε σκέλος του Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού ύψους 2,6 δισεκ. ευρώ, που κατατέθηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία, σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών.

Οι υπόλοιπες δαπάνες αφορούν 142 εκατομμύρια για χαμηλοσυνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες, 33,9 εκατομμύρια για ΑμεΑ, 50,9 εκατομμύρια για τη διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, 97,5 εκατομμύρια για το μιάμιση φορά πάνω Επίδομα Παιδιού, 130 εκατομμύρια για την Κάρτα Καυσίμου, 23 εκατομμύρια για την βοήθεια στο ντίζελ και 6 εκατομμύρια για τα 200 ευρώ στα ταξί.

Ολόκληρη η σχετική τροπολογία διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία