BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οι αυξήσεις στις ζωοτροφές απειλή για την ΠΟΠ γραβιέρα Νάξου

Καμπανάκι χτυπά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάξου για την…επιβίωση της ναυαρχίδας ΠΟΠ γραβιέρας Νάξου καθώς στο νησί οι δραματικές αυξήσεις στις ζωοτροφές και όχι μόνο έχουν επιφέρει, μείωση του ζωικού κεφαλαίου και του γάλακτος, γεγονός που, με την σειρά του, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη του προϊόντος στην αγορά.

Γραβιερα-Ναξου-ΠΟΠ-1

275
0

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης απηύθυνε σήμα κινδύνου, ζητώντας την αρωγής της πολιτείας καθώς όπως λέει «στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο».

Για το ζήτημα αυτό ο κ. Καπούνης μίλησε, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open και κάλεσε γι’ άλλη μία φορά την Πολιτεία «να μας ακούσει και να σταθεί δίπλα μας!».

Το μέγεθος και την σοβαρότητα του προβλήματος επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή και ο φοροτεχνικός, κ. Β. Αμπελιώτης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές