BACK TO
TOP
Θεσμικά

Έμφαση σε κτηνοτροφία από έκτακτες ενισχύσεις ΚΑΠ λέει ο Γεωργαντάς

Δεδομένος μπορεί να θεωρείται πλέον ένας νέος κύκλος έκτακτων αγροτικών ενισχύσεων, αφού στις ζυμώσεις του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, η Κομισιόν επικύρωσε τη βούληση της για διευκόλυνση των κρατών μελών μέσω των κονδυλίων της ΚΑΠ, με τον Έλληνα υπουργό, Γιώργο Γεωργαντά, να προαναγγέλει επίσημα τη μεταφορά πόρων από το β' πυλώνα για το σκοπό αυτό.

34c47ecc-e008-4c16-ae84-4c9b16d2c480

4403
3

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την αξιοποίηση των πόρων θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο της κτηνοτροφίας, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Πλέον, μένει να γίνει ο σχεδιασμός του πλάνου ενίσχυσης, βάσει και των φίλτρων που έχει εισάγει η Κομισιόν, η οποία ζητά κάποιες εξασφαλίσεις φιλοπεριβαλλοντικού αποτυπώματος. Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά πόρων αφορά στο 5% των αδιάθετων κονδυλίων που προορίζονταν για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης της μεταβατικής περιόδου 2021-2023. Στο ποσό αυτό πάντως, έρχονται να προστεθούν και επιπλέον 26 εκατ. που έχει εξασφαλίσει η Ελλάδα από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνδιαστικά τα ποσά αυτά, προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου αναφέρει: 

Γεωργαντάς από Βρυξέλλες: Διασφαλίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση

Η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για τη στήριξη αγροτών, ιδιαίτερα κτηνοτρόφων, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης διασφαλίσθηκε από την ΕΕ, ύστερα και από τις έντονες παρεμβάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Στις παρεμβάσεις του ο κ. Γεωργαντάς περιέγραψε το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τους αγρότες λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, κι επισήμανε ότι «η γενικευμένη κρίση στα νοικοκυριά και η πίεση που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης».

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Επιτροπής για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από την Ουκρανία για τη διασφάλιση του σταθερού εφοδιασμού της αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, ιδιαίτερα σε αυτό της έλλειψης γυάλινων φιαλών, καθώς το βασικό εργοστάσιο κατασκευής τους βρίσκεται στην Ουκρανία. 

Παράλληλα έθεσε και το πρόβλημα της εξαγωγής μεταποιημένων οπωροκηπευτικών προς Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

29-05-2022 04:58Παναγιώτης

Καλημέρα σέ όλους τους Αγρότες Έχω μια μεγάλη απορία όλα αυτά τα λεφτά πού λένε ότι δόθηκε στους Κτηνοτρόφους καί στους Αγρότες πού πήγαν γιατί εγώ τό μόνο πού είδα 58Ε Στον λογαριασμό για νά τά ίσο τα Ζωάκια Μήπως όλα αυτά τα λεφτά καταλληγουν στους δικούς τους λογισμούς Μια ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ

Απάντηση

26-05-2022 02:58ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ

Καλημερα σας παιδιά, Προσπαθώ να κάνω την αίτηση μου online τα κατάφερνα κουτσα στραβά τώρα 3 χρόνια, τώρα πήγα να την κάνω και μου ζητάει τα διακαιολογιτικα 105 και 106 είναι λέει ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση νεοεισερχόμενου και ΥΠΕΥΘΥΝΗ δήλωση νεαρού ηλικίας τι πρέπει να κάνω για να τις φτιάξω αυτές για 1300 ευρώ που παίρνω και μου έχουν βγάλει την πίεση. Ευχαριστώ πολύ ζητάω βοήθεια

Απάντηση

25-05-2022 13:49ΑΓΡΟΤΗΣ

Δεδομένος μπορεί να θεωρείται πλέον νέος κύκλος ενισχύσεων. Γιατί ποτέ δώσατε κάτι στους αγροτοκτηνοτροφους και νέος κύκλος μας λέτε ούτε ένα ευρώ δεν δώσατε σε αυτούς που πραγματικά παράγουν μόνο με τα λόγια μοιράζεται ενισχύσεις λεφτά μόνο για τους εαυτούς σας και τους άσχετους έχετε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές