BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ προς αγρότες για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2022 εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με σχετική εγκύκλιο, στην οποία υπενθυμίζει στους δικαιούχους την καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης των δηλώσεων, που είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου.

44-45_26_2

33055
8

Οι αγρότες, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους διαδικτυακά, είτε μόνοι τους, είτε μέσω πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), στην πλατφόρμα που διατίθεται στο gov.gr. Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.
Στις εν λόγω οδηγίες, υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεων του πρασινίσματος, κατά παρέκκλιση για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022:
Η γη υπό αγρανάπευση μπορεί να θεωρηθεί ως χωριστή καλλιέργεια ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε υτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. 
Η γη υπό αγρανάπευση μπορεί να θεωρηθεί ως περιοχή οικολογικής εστίασης, ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. Στις εν λόγω εκτάσεις επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για σκοπούς παραγωγής ή καλλιέργειας. 

Οι εν λόγω εκτάσεις οι οποίες δηλώνονται ως καλλιέργειες ξεχωριστής ομάδας καλλιέργειας (ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ ΠΕΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΚΟΚ 6), εξαιρούνται από τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Από την παρέκκλιση αποκλείονται όσα αγροτεμάχια είναι ενταγμένα σε μέτρα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020.



 

Αναλυτικά οι Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για ΕΑΕ 2022

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου, η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ κινείται με γρήγορους ρυθμούς στο νέο περιβάλλον του gov.gr, με τις οριστικοποιημένες αιτήσεις να υπερέβαιναν τις 56.000 και τις πρόχειρες τις 313.000 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αρκετά θέματα που προέκυψαν κατά τη μεταφορά της πλατφόρμας στο δημόσιο – κυβερνητικό νέφος έχουν επιλυθεί, όπως ήταν το θέμα με τους χάρτες αλλά και με την ανάγνωση δηλώσεων προηγούμενων ετών. Η εφαρμογή τρέχει χωρίς διακοπές, ολόκληρο το 24ωρο και με δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης (είσοδος - λειτουργία) σε απεριόριστο αριθμό χρηστών.

Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

04-06-2022 05:24Νίκος

Η προθεσμία για την ΕΑΕ2022 λήγει στις 30/06 και δεν έχουν ακόμα φορτώσει στις δηλώσεις από μεταφορά από πέρυσι τα δικαιώματα που αποκτήθηκαν το 2021. Το μόνο που έκαναν, κατά την μετάβαση από την παλιά στη νέα πλατφόρμα, ήταν να μεταφέρουν αυτούσιες τις περσινές δηλώσεις, με όποια δικαιώματα αναφέρονταν σε αυτές τότε. Δεν έκαναν επικαιροποίηση των δικαιωμάτων με τις αλλαγές σε αυτά μετά το πέρας των περσινών δηλώσεων. Το ερώτημα είναι, μπορούμε να προχωρήσουμε στην υποβολή, έστω και αν φαίνονται λανθασμένα τα δικαιώματα, χωρίς φόβο αυτό να προκαλέσει πρόβλημα στις πληρωμές; Ή πρέπει να περιμένουμε μήπως καταφέρουν να τα φορτώσουν κάποια στιγμή, εντός προθεσμίας; Τους έχω πάρει τηλέφωνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και μια βδομάδα! Έχουν κρατήσει το τηλέφωνό μου και υποτίθεται θα ρωτήσουν τους αρμοδίους και θα μου απαντήσουν! Ακόμα περιμένω…

Απάντηση

30-05-2022 21:59soula katsilidou

geia sas ten koboun tis m...... kai na tosoun kanena euro logo polemou logo kobint stin aparxeia nestou ta sparaggia einai sta cygeia ten toys niazei sunalagma einai euxaristo

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

30-05-2022 21:30Vasilis

Ήταν είναι και θα είναι νούμερα εκεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί 15 χρόνια δηλώνω δενδροκαλλιέργεια στο κτήμα μου και αυτοί το θεωρούν αρωσιμο . Όταν τους είπα να διορθώσουν το λάθος τους με είπαν για γεωγραφικές ενότητες μου δώσανε την ενότητα και διαπιστώθηκε ότι όλη η ενότητα ήταν δενδροκαλλιέργεια από τις αεροφωτογραφίες. Αποτέλεσμα δεν γίνεται τίποτε γιατί υπάρχουν πλαστά στοιχεία στην Κρήτη, εδώ γελάνε γιατί εμείς ήμαστε στην Μακεδονία.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

30-05-2022 19:47το σφεράτο νεφος (gov)

Βρε αληταριά , βρε κοπρόσκυλα αυτό το είναι το σφεράτο σύστημα, αυτό είναι το ανοιχτό σύστημα που μας πρήξατε τα αρχίδι@, Είστε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ , θέλετε να βολεύεστε μεταξύ σας, τα παιδιά της ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ με τον νέο νταβατζή που φτιάχτηκε με τα απολειφάδια της GΑΙΑ και έφτιαξαν την GOGNITERA. Λαμόγια του Αγρινίου και κάτι παπατζήδες της ΠΕΦΑ, ξεφτιλίζεστε ήδη βρε σούργελα , όσους παπαγάλους και να βάλατε , θα φάτε ραβδί λέμε. Κούλη έχεις καταλάβει γιατί σε λένε Κούλη μαζί με τον φωστήρα τον Γεωργαντά και τον εν δυνάμει ευρωβουλευτή Μελά (τρομάρα του) είστε οι υπαίτιοι του μπάχαλου, Με τη μαλακία που σας δέρνει ουτε τους δικού σας δεν θα πληρώνετε στο τέλος. Τα υπόλοιπα του 2021 πότε θα τα δωσετε ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ. θα τα πούμε πολύ σύντομα στις εκλογές.

Απάντηση

30-05-2022 18:28george

Ακομα δεν ανεβασατε τα δικαιωματα ο κοσμος δε μπορει να βγαλει καρτα αγροτοι πολλοι βασιζομασταν σε αυτη τη καρτα οι καλλιεργειες μας καταστραφηκαν λογο του οτι δε μπορουμε να βαλουμε πετρελαιο και εσεις μας λετε ιστοριες εισαστε εγκληματιες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές