BACK TO
TOP
Θεσμικά

Έπιασαν 100.000 οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, μέτρα σε κτηνοτροφία, πετρέλαιο

Πάνω από τις 100.000 διαμορφώνεται ο αριθμός των οριστικοποιημένων δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τις πρόχειρες να υπερβαίνουν τις 370.000, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

5017872

6575
15

Έπιασαν τις 100.000 οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, αποφασίζονται μέτρα για κτηνοτροφία και αγροτικό πετρέλαιο 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ανδρέα Πουλά, του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός Γεωργαντάς, υποστήριξε σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι «σήμερα ξεπερνιέται ο αριθμός των 100.000 οριστικών αιτήσεων δηλώσεων ΟΣΔΕ και των 370.000 πρόχειρων.

Η ερώτηση του βουλευτή, εστίαζε στις προθέσεις της κυβέρνησης να εφαρμόσει μέτρα στήριξης για τους αγρότες προκειμένου να ανταποκριθούν στο κύμα ανατιμήσεων που εξανλτούν τα περιθώρια οικονομικότητας της αγροτικής παραγωγής. Επί του ζητήματος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, διευκρίνησε ότι εντός του Ιουνίου θα έρθουν οι πρόσφατες παρεμβάσεις, με τον σχεδιασμό να γίνεται «λελογισμένα και στοχευμένα σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη». Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «Εχουμε ήδη εξασφαλίσει 26,3 εκατομμύρια από τα αποταμιευτικά κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη δυνατότητα που μας έδωσε το Συμβούλιο Υπουργών την προηγούμενη εβδομάδα να πάρουμε ποσοστό από τα κονδύλια του δεύτερου πυλώνα της ΚΑΠ και να τα αξιοποιήσουμε στη στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Όλο αυτό θα γίνει λελογισμένα και στοχευμένα σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Θα ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου οι πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν με βάση τη δυνατότητα που μας δίνει πλέον αυτή η ευρωπαϊκή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να είστε σίγουρος ότι πραγματικά θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τον πρωτογενή τομέα με πράξεις. Το αισθάνονται οι αγρότες μας. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη συγκυρία. Το ξέρουμε όλοι. Δεν έχουμε πει ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τις δυνατότητες που έχουμε. Όμως, με τις δυνατότητες που έχουμε και τα εργαλεία που μπορούμε να διαθέσουμε, είμαστε πάνω από το πρόβλημα και προσπαθούμε καθημερινά να επιλύουμε ζητήματα».

Αγροτικά εφόδια και μέτρα στήριξης στην ατζέντα με τον Γερμανό πρέσβη



Η κρίση στον αγροδιατροφικό κλάδο  λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η αύξηση των τιμών αγροτικών εφοδίων, του κόστους παραγωγής και τα ζητήματα επισιτιστικής επάρκειας βρέθηκαν στον πυρήνα συνάντησης που είχε την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς με τον πρεσβευτή της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ. Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αντίστοιχα από τις δύο  χώρες για την υποστήριξη των αγροτών, λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου για την συνάντηση αναφέρει τα εξής: 

Συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με τον πρεσβευτή της Γερμανίας

Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στη χώρα μας, κ. Έρνστ Ράιχελ είχε ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς για θέματα διμερούς συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τα οικολογικά σχήματα και τις βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τις μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών στη Γερμανία και ενίσχυσης του εμπορικού αγροτικού ισοζυγίου.

Συζητήθηκε επίσης, η κρίση στον αγροδιατροφικό κλάδο  λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η αύξηση των τιμών αγροτικών εφοδίων, του κόστους παραγωγής και τα ζητήματα επισιτιστικής επάρκειας.

Επιπλέον, υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αντίστοιχα από τις δύο  χώρες για την υποστήριξη των αγροτών, λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής συνεργασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο με την αξιοποίηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών φορέων και, εν προκειμένω, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ως όχημα θα χρησιμοποιηθεί και η εκπόνηση μελέτης από τη Γερμανική πλευρά, η οποία θα επικαιροποιηθεί κατάλληλα.

 

Σχόλια (15)
Προσθήκη σχολίου

08-06-2022 12:27anv

Καλημέρα σας, η εφαρμογη εχει φτιαξει ουτως ώστε να φορτωσει τα αγροτεμαχια απο προηγουμενες δηλωσεις; αν ναι και αν καποιος γνωριζει θα με βοηθουσε αρκετα να μου γραψει πως γίνεται , ιδιωτης. ευχαριστώ πολυ

Απάντηση

03-06-2022 11:10papousadiavastos

Κάποια στιγμή αφού φτιάξει η εφαρμογή και αφού δουλέψει πραγματικά θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε άς μετράει ο Πανάγος τις αιτήσεις που δίνει ραπόρτο η Gognitera με τα ρουφιανάκια της, μια προς μια, μην ξεχνάτε και αυτές που ξανά οριστικοποιούνται να βάζετε στο μέτρημα. Και μια ερώτηση αυτό είναι το πολυδιαφημιζόμενο ανοιχτό σύστημα; με το xml τι γίνεται; Φάτε πίτουρο , την τύφλα σας όρνια δεν ξέρετε. Απλώς το μόνο θέλετε είναι να βολέψετε τα δικά σας παιδιά και των βουλευτικών γραφείων για να πάρουν τις επιδοτησούλες και ο υπόλοιπος κοσμάκης να πάει να γαμηθεί, γνωστή τακτική της ΝΔ. Τα παιδιά όμως νομίζουν ότι πάιζουν μόνα τους και όλοι οι άλλοι κοιμούνται, ΤΟ ΠΑΚΈΤΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ και τα πρόστιμα δεν ήταν τίποτα,της καταγγελίας το σύννεφο στην ΕΕ θα γίνει….ΕΡΧΕΤΑΙ …

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

02-06-2022 22:31Κλάμα

14/4 άνοιξε το ΟΣΔΕ!!!! 3/5 λειτούργησαν τα Κυδ 3/6 100.000 αιτήσεις μετά από ένα μήνα κ .....κλαίω Πόσες είναι?600000; Εντάξει σε 5 μήνες ..κομπλέ Εκείνες οι μεταβιβάσεις??Που είναι ?? Τα νέα δικαιώματα??Που είναι?? Για διασταυρωτικους ούτε λόγος ...κάτσε πρώτα να φτιάξουμε το εκκρεμεί εξουσιοδότηση ..ΕΛΓΑ...Στα γενικά στοιχεία και έχει ο Θεός.Για αγροτεμάχια χάρτες κλπ .....ξεφτίλες

Απάντηση

02-06-2022 14:57gargalokiller

Γιωργακη και πάλι δεν μου απαντάς. Εσύ που τα ξέρεις τα πραγματικά νούμερα;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

02-06-2022 08:41κλααααμα οι συριζαίοι

Δώσε πόνο Κυριάκο, ΝΔ μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Απάντηση

02-06-2022 08:13dg

Εννοείται .......... αφού την ΙΔΙΑ αίτηση την ξανακάνεις πρόχειρη, την οριστικοποιείς ΞΑΝΑ και παίρνει ΞΑΝΑ , καινούργιο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Απάντηση

01-06-2022 23:17Χάρης

Ενας στους τρεις δηλώνει στο οσδε μόνο οι άλλοι μαύρα γάργαρα

Απάντηση

01-06-2022 22:25Kostas

Το Υπουργείο παίρνει μέτρα στήριξης για τους αγρότες, κι εγώ βαρέθηκα να βλέπω ζωεμπορους να μεταφέρουν μεγάλα ζώα στα σφαγεία! Απ' ότι φαίνεται, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν μείωση των κοπαδιών, αφού κανείς δεν πείθεται ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνεχώς ανοδικές τάσεις των τιμών των καυσίμων και των ζωοτροφών! Ότι μέτρα και να παρθούν, αφορούν το παρόν, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο. Μαύρος χειμώνας έρχεται, και από την εκλογολογια θα περάσουμε στη φάση που κανείς δεν θα θέλει να κυβερνήσει τη χώρα με τα χίλια προβλήματα! Μέχρι περισυ, είχαμε τα // μαξιλαράκια // των δισεκατομμυρίων και τις προβλέψεις για τη super anaptiksi, αλλά τώρα εμφανίστηκαν τα αγκάθια, η κατηφόρα και η φουρτούνα. Αν δεν βουλιάξει το σαπιοκάραβο της θωρακισμένης μας οικονομίας, αν δεν μας εγκαταλείψει ο καπετάνιος μισοπελαγα, αν δεν μας πάρουν και τα σωβρακα για να πληρώσουν φρεγάτες και αεροπλάνα, τότε ίσως τα καταφέρουμε!

Απάντηση

01-06-2022 20:57Γιωργος

Λοιπον εσεις οι δημοσιογραφοι εισαστε μεγαλα αποβρασματα.εχετε εκπαιδευτει στις σχολες δημοσιοκαφριας,να παρουσιαζετε την ειδηση οπως βολευει και οχι οπως ειναι.εσεις λετε λοιπον: " Επιασαν τις 100.000 οι δηλωσεις οσδε". Ενω η αληθεια ειναι: ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 200.000 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ.ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 100.000.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

01-06-2022 18:10THEODOR

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ (ΜΕ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ) ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ....ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΣΔΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ!!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές