BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σύνταξη σε ασφαλισμένους ΟΓΑ που υπολείπονται 150 ημέρες ασφάλισης

Κανονικά μπορούν πλέον να υπαχθούν στην ρύθμιση η οποία επιτρέπει σε ασφαλισμένους που χρειάζονται μέχρι 150 ημέρες ασφάλιση για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και οι ασφαλισμένοι του πρώην Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, όπως αναφέρει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

agrotiki-syntaxi-trakter-696x469

512
0

Μέσω της τροπολογίας αυτής απαλείφεται η εξαίρεση για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ στη ρύθμιση που θεσπίστηκε –στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» (παρ. 1 άρθρου 53 ν. 4921/2022), χάρη στην οποία οι ασφαλισμένοι που είναι κοντά στα όρια για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μπορούν να αναγνωρίσουν περισσότερο χρόνο ασφάλισης.

Πλέον και ασφαλισμένοι του τέως ΟΓΑ που έχουν συμπληρώσει τα 67 τους χρόνια και χρειάζονται μέχρι 150 ημέρες ασφάλισης για να θεμελιώσουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης -υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν αναγνωρίσει περισσότερα από 5 πλασματικά έτη ασφάλισης- αναγνωρίζουν μέχρι 150 ημέρες ασφάλισης καταβάλλοντας τις αντιστοιχούσες εισφορές με βάση το ισχύον, κατά την αναγνώριση, ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με το σχετικό άρθρο 2 διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές