Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Περισσότερες εισαγωγές λιπασμάτων από τις ΗΠΑ ζήτησε ο Κεδίκογλου

Οι δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου με τον Περιφερειακό αγροτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιταλία (αρμόδιο και για την Ελλάδα) Charles Rush, δίνοντας έμφαση στην εξαγωγική δυναμική των ιχθυοκαλλιεργειών και της αυτόχθονης φυλής του μαύρου ελληνικού χοίρου.

22-6-22_CHARLES_RUSH

84
0

Ο Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε τον Περιφερειακό Ακόλουθο των ΗΠΑ για ακόλουθο για τις ελλείψεις στα λιπάσματα ελέω πολεμικής σύρραξης και για την ανάγκη ενίσχυσης των εισαγωγών τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά του ο κ. Rush εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τον Υφυπουργό και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία για την προώθησή τους.

«Ένα από τα χαρακτηριστικά του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, είναι ότι τα προϊόντα μας διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα που αποτελεί εγγύηση για την προώθησή τους», τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμπληρώνοντας πως «έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τη συνεργασία μας».

Επίσης συμπλήρωσε πως «Η Ελλάδα διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων από τον πρωτογενή τομέα, από μέλι και κρέας μέχρι βότανα, με υψηλή διατροφική αξία. Αναζητούμε τρόπους ώστε να ενισχύσουμε την παρουσία λιγότερο προβεβλημένων προϊόντων, όπως είναι η φέτα, πέρα από την ευρωπαϊκή και βαλκανική αγορά σε αυτή των ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον αγροτικό τομέα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Θέλουμε να διευρύνουμε τις επιλογές στις εισαγωγές σε σιτηρά και άλλων προϊόντων από τις ΗΠΑ», υποστήριξε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες που έχουν λόγω της ποιότητας τους, προϊόντα όπως το μέλι, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα κρέατος.   

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία