Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Επίσημη η παράταση για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, χωρίς ποινή ως τις 14 Ιουλίου

Μέχρι τις 14 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και χωρίς δυσκολίες η σχετική διαδικασία.

5539826-2048x1365__1___1__2

3845
7

Παράλληλα με την ανακοίνωση της παράτασης, το υπουργείο ενημερώνει ότι από τις 4 Ιουλίου και μετά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποδεσμεύσει τους μοναδικούς κλειδάριθμους που έχουν δεσμεύσει τα ΚΥΔ για τις εν λόγω αιτήσεις, προκειμένου στις επόμενες 10 ημέρες, οι αγρότες να μπορούν να απευθυνθούν σε άλλα ΚΥΔ της περιοχής  για να ολοκληρώσουν την επεξεργασία και οριστικοποίηση τους ή  να τις υποβάλλουν οι  ίδιοι τη δήλωση on line. 

 

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου έχει ως ακολούθως: 

Παράτασης προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022- Υπεγράφη η απόφαση από τον ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά 

Με βάση το χρόνο λειτουργίας και το ρυθμό εξέλιξης της  υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022, στη νέα πλατφόρμα στο gov.gr και τα αιτήματα εκπροσώπων οργανώσεων αγροτών και ΚΥΔ  και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υποβολή τους από τους αγρότες, υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά η σχετική απόφαση, με την οποία  παρατείνεται η  καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων χωρίς ποινή (εμπροθεσμες) μέχρι της 14 Ιουλίου 2022. Όσες δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022 υποβληθούν από 15 Ιουλίου και μετά θα επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή 1% για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης και μέχρι 25 ημέρες. 

Η ολιγοήμερη παράταση είναι επαρκής για την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης όλων των δηλώσεων, καθώς μέχρι  σήμερα έχει λάβει πρωτόκολλο οριστικοποίησης πολύ μεγάλο μέρος (περίπου 400.000) και σε σημαντικό αριθμό αυτών που υπολείπεται η υποβολή τους,  έχει ήδη γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και είναι έτοιμο για λήψη πρωτοκόλλου. 

Την 1η Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποτιμήσει την κατάσταση για τις περιπτώσεις περιφερειακών ενοτήτων όπου ορισμένα ΚΥΔ φαίνεται να έχουν δεσμεύσει, μέσω του μοναδικού κλειδάριθμου για επεξεργασία, σημαντικό αριθμό αιτήσεων, χωρίς να έχουν τον αναμενόμενο ρυθμό οριστικοποιήσεων. Οπότε από τις 4 Ιουλίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποδεσμεύσει τις εν λόγω αιτήσεις, προκειμένου στις επόμενες 10 ημέρες, οι αγρότες να μπορούν να απευθυνθούν σε άλλα ΚΥΔ της περιοχής  για να ολοκληρώσουν την επεξεργασία και οριστικοποίηση τους ή  να τις υποβάλλουν οι  ίδιοι on line.

 

 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

28-06-2022 10:49Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ

Ε βέβαια αφου το σύστημα είναι γαμ@το, πάει σφαίρα χωρίς προβλήμτα κοντολογίς(έτσι θέλουν να μας πείσουν και να πείσουν τον κόσμο) και επειδή η όλη διαδικασία ξεκίνησε εμπρόθεσμα (πρακτικά 1,5 μήνα δουλέυουμε) αρχίζουμε τους εκβιασμούς με τις οριστικοποιήσεις. Δηλαδή η όποια δουλειά έχει γίνει ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ σαν να μας λένε και ποιοι το λένε; Αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους και αποφασίζουν χωρίς να έχουν βγεί έξω να δουν πως μαζευονται και δουλευονατι οι αιτήσεις. Θα φάτε ραβδί και κοντέυει η ώρα, κοψτε τις μπουρδες ΑΣΧΕΤΟΙ-ΑΡΙΣΤΟ -ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

Απάντηση

27-06-2022 18:59Καραγιάννης Γρηγόρης

Επιτέλους ο ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει να λειτουργεί , συνεχίστε έτσι

Απάντηση

27-06-2022 16:28ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Τι λέτε ρε μ@λ$κες, ρε ανίδεοι. θα αποδεσμεύσετε δουλεμένες αιτήσεις γιατί δεν σας αρέσει ο ρυθμός οριστικοποίησης.? Εγώ μπορεί να θέλω να οριστικοποιήσω 200 δουλεμένες αιτήσεις τελευταία μέρα, τι σας νοιάζει? Ιδιώτες είμαστε, δεν είμαστε δημόσιο. Αν δεν του αρέσει του παραγωγού θα φύγει από μόνος του. Τι δουλειά έχετε εσείς να διώχνετε κόσμο από ΚΥΔ και ενώ είναι και εντός προθεσμίας. Το νου σας γιατί κάτι τέτοιο εκτός από ηλίθιο και δικτατορικό ακούγεται και αρκετά μηνύσιμο

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

27-06-2022 16:27Bouros

Στο παραπάνω Δέλτιο Τύπου, η τελευταία παράγραφος, είναι η ταφόπλακα του παρόχου του χορηγού και των εξαπτέρυγων του. Να ζούμε να τους θυμόμαστε.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία