Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ΕΛΓΑ για το 2023 με δαπάνες 217 εκατ. ευρώ

Στην έγκριση του προϋπολογισμού 2023 για τον ΕΛΓΑ, τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησαν με κοινή υπουργική απόφαση ο υφυπουργός Οικονομικών Θεώδορος Σκυλακάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Καλλιεργεια-του-Σπαραγγιου

2931
0

Συνοπτικά, το ισοζύγιο πληρωμών για τον ΕΛΓΑ το τρέχον έτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 10,75 εκατ. ευρώ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο 1 εκατ. ευρώ ενώ του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 250 χιλ. ευρώ.

Τα εγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη των τριών φορέων έχουν ως εξής:Η σχετική ΚΥΑ δημοσιευμένη σε ΦΕΚ (B’ 347) αναφέρει:

«Εγκρίνουμε τους προϋπολογισμούς των φορέων «ΕΛ.Γ.Α.», «ΕΛ.Γ.Ο.- ΔΗΜΗΤΡΑ» και «Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.», έτους 2023, τα βασικά οικονομικά μεγέθη των οποίων, σύμφωνα με το ισχύον Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών - ΕSA, σε ευρώ, έχουν ως εξής:

Το ύψος των μη μισθολογικών παροχών οριστικοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4484/2017, τις οδηγίες της υπό στοιχεία 2/92306/ΔΕΠ/18-12-2017 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΑΔΑ: ΩΜΛΣΗ-07Ν) και τις λοιπές κείμενες διατάξεις.

Ειδικότερα η εξειδίκευση αυτών κατά λογαριασμό αποτυπώνεται στους συνημμένους πίνακες, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης.

Εντέλλονται οι διοικήσεις των εν λόγω φορέων όπως συνεργαστούν με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του εποπτεύοντος Υπουργείου, ώστε να εξειδικευθούν σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση οι κατηγορίες εσόδων και εξόδων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς των συνημμένων πινάκων, καθώς και να προβούν στις λοιπές ενέργειες.

Oι διοικήσεις των ανωτέρω φορέων καλούνται να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές αποκλίσεις από τους εγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους, λαμβάνοντας εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προς το σκοπό αυτό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία